5 juli 2012

Ensam svensk forskare fann Higgspartikeln redan i julas

ÅTERUPPTÄCKTEN Här, på golvet i trappgarderoben, skedde återupptäckten av den Higgspartikel som jag grävde ner i det kaos rom rådde i förvaringsutrymmet. Jag ville inte offentliggöra min betydelsefulla upptäckt direkt. Först måste jag bli riktigt, riktigt säger på min sak. Nu var tiden mogen.

Det är inte alltid att golvforskningens syfte är uppenbar för allmänheten (=husse och dig). Men rätt var det är, så står den idoge (=envise) forskaren där med ett resultat som får världen att häpna och nobelprisen att trilla in.
Jag förväntar mig att min upptäckt av Higgspartikeln ska ge mig ett Nobelpris i december. Medaljen kan jag kanske strunta i, men pengarna kommer att ha affektionsvärde för mig.


Så här började jag min forskning. I julas ägnade jag mig flitigt åt golvforskning under julgranen. Med stor skicklighet med min nos och med tillförande av mycket energi med tassar och mun gick jag till verket och öppnade intressanta paket. Helt i forskningssyfte förstås. Det resulterade i en jättestor upptäckt. Så stor så jag fann för bäst att behålla min upptäckt för mig själv ett tag.
Så igår, när husse hade tagit ut allt som bildade ett veritabelt kaos i trappgarderoben, fann jag för gott att ånyo, med hjälp av golvforskning, ta fram min stora upptäckt. Naturligtvis blev alla (=husse) väldigt snopna, när jag kunde presentera min stora upptäckt: Higgspartikeln. Jag hade upptäckt den ett drygt halvår före forskarkollegorna i Cern hittade sin betydligt mindre Higgspartikel.
Hur kunde jag då veta att det var Higgspartikeln jag forskat fram redan i julas? Ja, är man begåvad, som jag är, så är det ju lätt att se vad det står på jättepartikeln. Higgs står det.
Partikeln, en mycket stor sådan för att vara en partikel, är förvillande lik ett rejält stort tuggben.
Men som den enastående forskare jag är, så kan jag skilja ett tuggben från en partikel.

Hej så länge
Sverker

Leg. golvforskare


ORDNAT De många partiklarna som bildade ett kaos i trappgarderoben ses här utplockade i min trädgård. Ur det kaos som rådde, lyckades jag med hjälp av avancerad golvforskning isolera den stora Higgspartiken.

BEVISET Här kan du själv se att det var en Higgspartikel jag har golvforskat fram. Annars skulle det väl inte stå ”Higgs” på den. Eller hur?

UPPVISNING En kort stund kunde jag nu redovisa resultatet av min forskning i dagens ljus. Det var inte utan att jag kände mig stolt.

GÖMMAS Efter bara en kort stund ute i dagsljuset, var det åter dags att gömma mitt tuggben, förlåt min Higgspartikel. Det är säkert många avundsjuka individer som vill lägga vantarna på min upptäckt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar