26 juli 2012

Det har varit en hemsk tid

SNÅLT Här kan de se själv hur hemskt jag hade det. Tror du jag fick en hel korv av Calle? Nej, inte alls, bara en liten snutt, fastän jag gjorde extra fina cirkuskonster. Man gör ju av med mer energi än maten ger. En falukorvsring är mer passande till en undernärd västgötaspets.

Om du bara visste hur hemskt jag har haft det när husse vältrade sig på pensionat i Eksjö. Du kanske har trott att jag bodde hemma alldeles själv, men jag bodde inte hemma alls och inte hos min resursfamilj heller. Bara i deras hus.

När husse bestämde sig för att vila upp sig på pensionatet (utan att rådfråga mig först), så hade min resursfamilj beslutat sig för att åka på semester ända till Frankrike. Lite dålig samordning där må jag säga. Nu var min resursmattes bror Calle så snäll att han åkte från Fagersta, bara för att få vara tillsammans med mig. Jag kan förstå att han gärna ville umgås ensam med en så trevlig västgötaspets.
Men det var hemskt för mig ändå. Calle var alldeles för snål med maten. Jag tror inte jag blev mätt en enda gång. Jag blev rent undernärd. Husse såg det med en gång han kom och hämtade mig, så jag fick en liten matbit av honom direkt. Dock ingen korv eller en kalvfärsbulle à la Sverker, som hade varit mer på sin plats.
Fast å andra sidan hade inte min resursfamilj så kul heller, som du kan se. Det var bara husse som hade det bra, men mer om det senare.

Hej så länge
Sverker

Leg. lidande


ILLA Husse såg ju direkt han kom att var det något jag behövde så var det mat. Men vad tror du han gör? Han ger mig en enda kula av min hundmat, som ju varken gör till eller från. Hade de inga doggybags på hans pensionat?

TRÅKIGT Så här kul hade min resursfamilj det. De saknade mig så mycket att de gick ner i djupa källare för att försöka dämpa sin sorg. Det enda som fanns i källaren var en massa trätunnor. Hur roligt sällskap är det för en sörjande resursfamilj? Jag förstår att de måste gå dit ner för att meditera över hur synd det var om mig. (Eventuellt kommer en reseberättelse från dem senare.)

2 kommentarer:

  1. Bebbe must have better eyesight than I do - or the photo compensates for your malnourished condition, Sverker - you look rather well-fed to me!

    SvaraRadera