7 juni 2012

Nationaldag med Sveriges nya nationalrätt


FRESTANDE Det är sällan man får uppleva något sådant frestande på matbordet som Kalvfärsbullar à la Sverker. Jag utnämner enhälligt denna utsökta rätt till Sveriges nationalrätt.

Nationaldagen firade vi på ett väldigt värdigt sätt här hemma. Min resursfamilj var bjuden hit, och då duger bara det allra bästa.
Som tur var så fick jag nyss ett recept tillägnat mig av Kjersti (som har en jättegod blogg); Kalvfärsbullar à la Sverker.


Jag beslöt att det var mina kalvfärsbullar vi skulle ha så det skulle bli riktigt fint. Husse var som vanligt väldigt lat, så det blev kalvfärsbiffar (=större och platta) istället för bullar.
Redan fördisken av skålen smeten hade rörts ihop i var synnerligen god. Och jag kan säga att de var ännu godare när de hade blivit stekta och simmade omkring i sås.
Nu fick jag inte äta vid matbordet som jag hade hoppats, men jag fick faktiskt en portion – om än alldeles för liten – efter de andra hade ätit klart.
Efter att ha smakat på mina Kalvfärsbullar à la Sverker, så fick jag en uppenbarelse: här har vi Sveriges nya nationalrätt. Den gamla svenska husmanskosten och nationalrätterna (=pizza, kebab, tacos och sushi) kan gå och gömma sig i glömskans skamvrå.
Hurra för Sverkers kalvfärsbullar!

Hej så länge
Sverker

Leg. finsmakareNATIONALRÄTT Tycker inte du också att det ser gott ut? Jag kan säga dig att bilden gör på intet sätt denna delikata maträtt rättvisa.


NATIONALFEL Finn fem fel på denna bild, kan du roa dig med. Det är min matskål. Ser du vad som fattas? (Facit: Fem stycken kalvfärsbiffar till.) Frånsett den minst sagt snåla portionen, så var det en lycka att bli serverad något annat än den vanliga lågbudgethundmaten.


FLAGGA Det här är den flagga vi har numera. Vår stora flaggstång har bara en lina, varav ena änden är uppe i toppen. Det har den varit i åtta år nu. Men vi har en stor fin flagga på en hylla i trappgarderoben.

2 kommentarer:

 1. Vilken jättebra idé, Sverker, att införa en ny nationalrätt. Jag är sååååå glad att du gillade bullarna, och att du faktiskt fick en egen portion. Fattas bara annat!! Din resursmatte Chicki har mailat mig, och tyckte också att bullarna var goda, vilket jag blev glad över.
  Hälsa dem alla så mycket!

  SvaraRadera
  Svar
  1. De var jättegoda. Dessutom finns det rester, som kan vara lämpliga till mig på min födelsedag!

   Radera