8 juni 2012

Årets längsta dag är idag


TIDSDÖDARE Tar jag en promenad i skogen, så försvinner det lite tid. Då kommer min födelsedag fortare. Dessutom kan jag passa på att rasta mig också. Jag såg ekorren idag igen. Ekorrar får inte gå på marken tycker jag, så jag ser till att de klättrar upp i granen där han kan hoppa från tallegren.

Segt. Väldigt segt. Sådana här dagar borde vara förbjudna. Det är ju min födelsedag i morgon, och det tar väldigt lång tid att vänta på att den ska komma. Tänk att jag blir hela 12 år. Det är inte illa. Fastän det tar väldigt lång tid innan jag kommer att få mina presenter.

Hela dagen idag har jag gått och tänkt på allt jag ska få i morgon. Eller kommer jag inte att få något alls? Det är inte konstigt att jag är orolig.
Förra året var både min Agnes och min Per här. Kommer någon av dem komma? Ja, jag vet inte. Farfar och Egon kan inte uppvakta mig mer, för de finns inte längre. De var annars säkra kort när det gällde att komma ihåg mig. Tänk om husse glömmer bort mig? Vem ska då göra tårta?
Nej, usch vad jobbigt det är att vänta. Dagen före man fyller år borde strykas, så man fyller år dagen före man fyller år istället. Då fanns det ingen dag före kvar.

Hej så länge
Sverker

Leg. årfyllareBRYGGPROMENAD Om du åker in till Tranås hamn, kan du också ta en promenad på bryggorna. Jag nosar efter obekanta lukter och husse tittar på båtar. ”Vi köper en båt, när jag får råd”, brukar husse säga (=vi kommer aldrig att köpa någon bår).


PAJ Om bara husse skördade några rabarber, så kunde han göra en rabarberpaj. Rabarberpaj och mycket vaniljsås, brukar nämligen bli väldigt god fördisk.


VÄNTA Det enda jag kan göra är att sitta och vänta och vänta på att imorgon ska komma. Det händer inte ett dugg på sjön. Jag begriper inte att den här dagen är så lång. Dagen före julafton och julafton är långa också.

2 kommentarer:

  1. Nu förstår jag varför jag inte såg dig inne i
    T-ås city idag!
    Hoppas att din morgondag blir riktigt bra!

    SvaraRadera
  2. Jag var i stan, så det så.

    SvaraRadera