9 juni 2012

Förföriskt god glasstårta med smak av ingefära och koriander

Min födelsedag IV


KANONGOD Denna födelsedagstårta, eller ska jag säga födelsedagsbakelse, är inte bara en ren njutning för ögat, utan den får också dina smaklökar att slå frivolter i gommen av upphetsande glädje.

Vid varje födelsedag har jag glädjen att kunna presentera en ny tårtkreation. På min tolvårsdag, som infaller idag, får du receptet till något alldeles nyskapande. Det är en glasstårta med smak av ingefära och koriander. De smakerna balanserar utmärkt med glassen med chokladkross och grädden. Man kan säga att de gifter sig på ett överraskande underbart sätt.
Följer du bara det enkla receptet, så kan du göra en till dig själv och dina förvånade gäster.


Hej så länge
Sverker

Leg. 12-åring



GREJER Som alltid när man ska kreera (=göra saker där du inte vet vad det blir) behövs det grejer. Idag behövde jag följande:
1 st glass med trasiga chokladbitar i
1 st gädde att vispa och breda på
1 st Bratwurst (=tysk, fet korv)
1 st dekorationsgelé, röd



GLASS Skär en tjock skiva glass (bilden är fel som du ser) och lägg på en tallrik.









KORV På glassen lägger du två rejäla korvbitar. (Inte lövtunna som på bilden.) Över allt brer du på ett tjockt lager med grädde och skriver ”12” med gelén. Dekorera med korvbitar. Resultatet blir som på första bilden.


ÄT När allt är klart, så äter du upp allt. Kom ihåg att ju godare det är, desto fortare ska du äta. Den här bakelsen var så god, så den åt jag på ett nafs (=cirka 4,3 sekunder)!

2 kommentarer:

  1. GRATTIS SVERKER PÅ DIN FÖDELSEDAG! Ser ju ut som dagen har varit bra. Det är Du så väl värd.
    (Jag fick lite extra muffins när jag, husse och matte fikade för att fira dig).
    Ett fyrfaldigt vov för Sverker idag....Vov, vov, vov, vov önskar Lotus

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vad bra Lotus. Jag hoppas du fick mer extra, än jag hade fått extra. /Sverker

      Radera