23 juni 2012

Det blev en midsommarflicka i år också


MIDSOMMARFLICKA Under Agnes frånvaro fick Louise vikariera som min midsommarflicka. Visst är hon söt? Det är tur att finns en Louise, nu när min Agnes sviker.

Det kom en midsommarflicka till mig i alla fall, fastän min Agnes firade midsommar bland terroristerna i Toulouse. Louise heter årets midsommarflicka och hon bor granne med mig, eller hennes mormor och morfar rättare sagt. Hon stannade inte så länge, men bättre det än ingen midsommarflicka alls.

Annars förflöt midsommaren som planerat. Min resursfamilj kom ut till mig och vi drack lite kaffe. Alla utom jag, som inte ens fick smaka någon liten smula av resursmattes goda bullar.
Efter kaffet gick vi alla ut och plockade blommor. Eller om sanningen ska fram, så visade jag resursmatte var det fanns fina blommor. Hussarna följde bara med utan att göra något.
Väl hemkomna förfärdigade resursmatte en liten midsommarstång att ha på bordet medans hussarna koncentrerade sig att dricka bubblande vin.
Vi beslöt att äta inne i år, ty regnet närmade sig oroväckande. Det var en synnerligen torftig meny i år, eftersom det saknades såväl korv som den nya favoriten kalvfärsbullar à la Sverker.
Till efterrätt hade vi jordgubbar och hemgjord glass. Jordgubbar är inget gott. Glassen var desto godare. Det blev ganska mycket till mig.
Det var även torftigt för att det fattades så många; farfar, Egon, Calle, min Per och min Agnes. Farfar och Egon finns inte mer, Calle var och fiskade, min Per var och grillade och min Agnes åt väl grodlår i Frankrike.
Fördisken var ganska bra, även om jag gärna hade sett att det hade funnits flera tallrikar och lite godare mat.
Idag är jag väldigt trött, eftersom jag var tvungen att passa på maten hela tiden igår. Husse är också trött.

Hej så länge
Sverker

Leg. firareBLOMPLOCKNING Jag visade resursmatte var det fanns fina blommor. Det var meningen att hussarna också skulle plocka lite blommor, men de var för slöa. Som vanligt, skulle jag vilja säga.


PYSSEL Vad tror du resursmatte pysslar med? Svaret på den knepiga frågan får du om du tittar på nästa bild. Resurshusse pysslar i alla fall med mig och husse gör inget.


MINIMIDSOMMARSTÅNG Visst är det vackert och fint. Även midsommarstången som min resursmatte har gjort är också vacker och fin. Det är nog inte många västgötaspetsar som har en sådan stilig midsommarstång. Förra året hade vi en mycket större.


YNKLIGT Efter en snabb kontroll av midsommarbordet, kunde jag konstatera att det fattades många saker. Det viktigaste (köttbullar och korv) var helt borta från menyn. Vad är detta för sätt att fira midsommar?


KRANSLÖS I år fick jag inte ens en midsommarkrans att pryda mig med. Dock fick jag låna resursmattes midsommarhatt, vilket ju är lite bättre än inget alls. Fast jag tycker nog min manlighet har fått stryka på foten lite.

2 kommentarer:

  1. Jag tycker du var väldigt stilig i hatten Sverker! Är man tillräckligt manlig i sig själv, så kan man tillåta sig lite utsvävningar och bjäfs utan att tappa respekt, eller hur! Förresten, av din festbeskrivning att döma så låter det som om husse hade platsat bättre "i hatten". Synd att du inte fick några kalvfärsbullar. Livet ÄR orättvist!

    SvaraRadera