29 maj 2012

Ett lustigt inslag hemma hos mig

KONSTIG Ibland kan det förekomma sådana här konstiga hundar hemma hos mig. Anledningen är att just den här hunden bor tillsammans med husses syster. Hundstackaren heter Massimo, bara för att husses syster tycker att allt som har med gamla Rom att göra är fint. Husse tycker att Mefisto hade varit mer ett passande namn.

Idag fick jag besök av Massimo. Han är inte lite irriterande. Han är nämligen inte uppfostrad av sin matte. Å andra sidan har inte han heller uppfostrat sin matte. Trots detta så tog jag med honom på en promenad i min skog. Så snäll är jag.

När Massimo är ute och går, så måste man ha honom i koppel. Ser han en hare, så springer han efter. Ser han ett rådjur, så springer han efter. Ser han en älg, så springer han efter. Ser han en katt, så springer han efter. Han springer alltid efter.
Ser jag en hare, eller ett rådjur, eller en älg, eller en katt, så springer jag inte efter. Därför behöver jag aldrig ha koppel.
Fast har jag koppel, så drar jag inte till skillnad från en viss tax som jag känner.
Dessutom lekte han med min hundleksak, du vet den där som ser ut som en korv och piper. Är det rätt av en tax att göra så mot en västgötaspets?

Hej så länge
Sverker

Leg. icke taxbeundrare


KOPPELLÖS Här kan du se själv hur den stiliga västgötaspetsen (=Sverker) går fint utan koppel. Den kopplade taxen däremot går inte alls lika stiligt.

FÄNGSLAD Titta noga på den här bilden. Taxen drar och stretar fastän han är kopplad. Betydligt mer avspänd är den vackra och stiliga västgötaspetsen. Så är det alltid.

SNÄLL Trots allt, så var jag jättesnäll mot Massimo. Han fick bestiga min utsiktssten i skogen. En av oss har en fast, intelligent och ödmjuk blick (=jag), den andra (=Massimo) kan inte koncentrera sig alls. Husses syster ser ut som hon gör och det går väl inte att ändra på.

3 kommentarer:

  1. Jag är heller ingen taxbeundrare. En västgötaspets däremot är värd beundran, speciellt han som heter Sverker, tycker Ingegerd

    SvaraRadera
  2. Det var en stilig kompis du hade Sverker / Taxen Alf ;)

    SvaraRadera