20 april 2012

Vägmaskin vilse på min väg

LOST Uppenbarligen har den här vägmaskinen kört fel. Annars hade han knappast kört omkring på min väg. Fast då han ända var där, så fyllde han igen alla fågelbaden som vi hade på vägen.

Ett slöseri utan motstycke äger rum just nu på min väg. En stor, stor vägmaskin håller på att fylla igen alla gropar i vägen. Frågorna jag genast ställer mig är var ska jag dricka vatten nu och var ska fåglarna bada?

Det var inte länge sedan det var en väghyvel som hyvlade av min väg for förbi. Det var i september. Idag är det tydligen dags igen, Fast den här gången fyller de i lite sand i de fina gropar som har bildats det senaste halvåret.
Borta är alla fina vattenskålar och alla fina fågelbad. Tragiskt tycker jag. Fint tycker husse som inte tycker om att skumpa i bilen. Groparna fungerar som farthinder och det tycker inte husse om.
Fast hav tröst husse. Om en vecka är groparna tillbaka igen.

Hej så länge
Sverker

Leg. vägmästare


GAMMAL Det är bara här och där, som det ligger ny sand. Här luktar det precis som vanligt. Till höger ligger det lite ny sand. Husse vill hellre ha asfalt, men då bildas det ju inga vattenskålar. Dessutom dammar det ju inte på sommaren.

SAND För andra gången på 22 år sprider de ut lite ny sand. Onödigt tycker jag, eftersom den gamla var väl beprövad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar