17 april 2012

Full fart mot farfars lägenhet

VÄGFINNARE Jag vet precis var farfar bodde, så jag kan springa dit alldeles själv. Man går in genom porten vid den nedersta röda pilen. Vid den översta pilen kan du se var farfar brukade stå på sin balkong, när husse och Agnes skulle spela i musikkåren. Då var jag hos farfar. Efter marschen fikade vi alltid hos farfar.

Idag var jag hemma hos farfar, fast utan farfar. Jag var i hans lägenhet. Husse har kvar lite saker som han ska ha, fast han redan har hämtat hem fyra flyttlådor.

I farfars lägenhet står det en liten blå soffa, som husse fick och en fåtölj som han också fick och en moraklocka. Sen fick han inte mer, för resten fick husses syster. Husse har faktiskt fått fyra flyttlådor med grejer också. Han har redan så många saker, så han behöver inte mer, säger han lite bittert.
Idag tog husse hem ett litet bord, som farfar hade gjort och en fotogenlampa. Den sistnämnda kan vara bra att ha om strömmen skulle gå.
Vad husse saknar här hemma hos mig är tuggben, hundgodis och korvar, men det fanns inte så mycket av de nödvändiga varorna hos farfar idag.
Men vet du någon som hittade sitt tuggben? Det var allt Sverker det!

Hej så länge
Sverker

Leg. flyttkarl


BENFYND Så fort jag kom in i lägenheten, så sprang jag till mitt hemliga gömställe. Där låg minsann mitt ben. Den lilla blå soffan vann husse och en av fåtöljerna med rutigt tyg och det lilla bordet som inte syns bakom flyttkartongerna. Resten vann husses mer tursamma syster.

MATRUMMET Tänka sig, att här inne vann husses syster allt. Jackpott, kan man säga. Men sanningen är att husse inte ville ha något.

2 kommentarer:

  1. När man jobbar som flytthund, är man värd ett ben eller två. Men helst en hel back med ben såklart! /wi o Lu

    SvaraRadera