16 april 2012

De vackraste bilderna från skogen

UNDERBART Detta är ett klassikt motiv. En västgötaspets som kommer traskandes i skogen. Skogen ser du här och var och västgötaspetsen på vägen.

Idag vill jag visa några riktigt vackra skogsbilder för dig. Det sade jag till husse också.
– Jag har glömt kameran, genmälde min förvirrade husse.
Jag var tvungen att påminna honom att det fanns en kamera i hans dyra iPhone, som han köpte för att göra Agnes avundsjuk.
Tur för husse att han har mig, annars skulle det bara ha blivit text idag.


Jag kanske också ska berätta för dig vad som menas med en vacker skogsbild. En bildanalys av den högre skolan alltså.
En vacker skogsbild är en bild som innehåller två viktiga bildelement:
1. En skog.
2. En västgötaspets. För en riktigt vacker bild krävs det en Sverker.
De första bilderna blev ju inte så där hejans bra. Det är för mycket skog på dem och för lite Sverker. Närbilderna på mig blev däremot riktigt dåliga.
Jag tror att husse ska hålla sig till att använda telefonen som telefon. Prata kan han, även om det han säger inte är värt att höra på.

Hej så länge
Sverker

Leg. bildförstärkare


PS Jag är ledsen att det inte blev något igår, men husse skyller på att han var sjuk. Jag vet att det nog var lite mer lättja. Han är så sjåpig också. DS

GRENBILD Även på denna bild ser du att det är skog, eftersom det sticker ut en gren mitt i bilden. Konstverket hade blivit ett konstverk om bara jag hade fått komma lite närmare, innan husse knäppte av sin telefon.

BÄTTRE Nu syns ju äntligen jag tydligt, men var är skogen? Detta kan inte räknas som en vacker skogsbild, bara vacker bild.

LÅNGSAM Du undrar kanske varför den här bilden ser ut så här? Jo, det ska jag tala om för dig, husse knäppte försent. ”Stå still när jag fotograferar dig”, sade husse upprört till mig. Det är ju knappast mitt fel att han är slö med avtryckaren.

SPÅRHUND Ett taffligt försök från husse att berätta att jag är en alldeles utmärkt spårhund. Det är två invändningar jag har mot denna bild: Jag följer luktspår – inte hjulspår. Jag har öron och svans och hade även öron och svans vid fotograferingsögonblicket. Jag är väl ingen groda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar