21 april 2012

Resurshusse rymmer sitt hem på vårarna

RYMMARE Precis som jag trodde. Där har vi rymmaren putsande på sin älskade båt. Det är han under den blåa presseningen till höger. Nu kan jag meddela min resursmatte att hon inte behöver efterlysa honom.
Det har varit lite rättmätiga klagomål från resursmatte, att hon inte sett till resurshusse på länge.

– Vi åker till hamnen, sade jag till husse.
Och mycket riktigt där var han. Det vackra aprilvädret (+2C, blåst och regn) hade lockat honom till sin älskade båt.

Man kan inte påstå att min resurshusse är mycket för att putsa och feja. Faste det finns ett undantag; det är Unda. Hans båt heter så.
Om vårarna står han gärna i det äkta regnskogsmahognydammet och slipar och slipar och slipar. Sen övergår han till att måla och måla och måla. På överdelen av Unda använder han blankfärg och på underdelen svartfärg.
Högst upp finns det blått och vitt. Pinnen, som ska sättas på senare, är målad med blankfärg.
Igår var jag som sagt och inspekterade hans arbete. Ganska lyckat måste jag säga, frånsett en liten fläck jag upptäckte som behövde lite svartfärg.
Jag slutinspekterade båten och gav den godkänt.
Glad över mitt besked hissade min resurshusse i båten i vattnet idag. Han vill tydligen ha en större båt, eftersom han påstår att den ska ligga där och svälla, innan den körs till sin hamnplats. Där får den sedan ligga hela sommaren, utom ett par dagar, för att sedan lyftas upp på land igen.

Hej så länge
Sverker


Leg. badbildsförmedlare


TAGEN Jag tog minsann resurshusse på bar gärning. Han var nästan, nästan klar med båtens vårpyssel. Vem längtar inte ut på sjön, när det är snöglopp i den blåsiga luften och temperaturen står kring noll? Jag kan faktiskt förstå honom.


PRISTAGARE Om utifall att det fanns en tävling i Sommen, som skulle heta ”Den blankaste mahognysegelbåten klass 1950–1967”, så skulle min resurshusse vinna lätt. Men så kämpar han också.


NOGA Hela båtens undervattenkropp måste vara svart. ”Där har du allt glömt en lite fläck.” Jag upptäckte ett litet slarvfel som resurshusse var tvungen att åtgärda innan han fick lov att vattensätta båten. Om underkroppen också skulle vara blank, så skulle det jämt vara massa tjejfiskar runt båten för att spegla sig. Det skulle säkert bilda virvlar som skulle dra ner farten.


FAVORIT Resurshusse älskar grannarna på varvet. Har man en sådan här stilig båt jämte sig, så stiger ju blankheten på den egna båten med 37,6 procentenheter. Det gör att resurshusses båts blankhet når ett subjektivt värde på 129,3 procent, fastän det bara är 91,7. Fast det är vackert så.

2 kommentarer: