18 april 2012

Egon orsakar snö – husse orsakar regn

TVEKSAMT Ska vi verkligen gå ut? Det var inte så roligt att det började snöa igår. Det ska ju vara varmt och vår nu. Jag vet också vems fel det var att det började snöa (Egons), men jag tänker inte tala om det.

Jag har upptäckt att mina närmaste orsakar icke önskvärt väder. Det började redan när husse lade på sommardäcken. Då började det snöa. Igår var det en till mig närstående husse och en tillika närstående springer spaniel som ställde till det.


Husse började gårdagen med att hänga ut sina sänkläder i solskenet på balkongen. Sedan tog vi äntligen en försenad morgonpromenad. Men vi hann inte längre än till rondellen innan det började regna.
– Skynda dig Sverker. Vi måste hem, så inte sängkläderna blir dyngsura, sade en stressad husse till mig.
Jag hann ju inte bli färdig med det jag skulle göra.
När husse fått in sängkläderna, så sken solen igen.
Sedan framåt kvällen så kom Egon med sin matte (= min resursmatte). Och vad hände då, tror du? Jo, det började snöa som bara den.
När Egon skulle åka hem och husse och jag skulle följa med och vinka av, så var det alldeles vitt.
– Det är helt borta om en timme. Marken är så varm, sade resursmatte som har varit med förr.
Sen blev det kväll och natt. Idag på morgonen när jag gick ut för att titta på den smälta snön, så låg den minsann kvar. Så rätt hade resursmatte.
Men jag undrar hur husse och Egon gör för att ordna busväder. Vet du?

Hej så länge
Sverker

Leg. snöhund


PS Om du av en händelse köper Hemmets Veckotidning nr 19, som kommer ut vid Valborg, så får du läsa ett spännande reportage om en bloggande hund. (Jag säger inte än vem det är, men det är en västgötaspets som bor strax utanför Tranås. DS

ONÖDIGT Har du också hört ”Det som göms i snö, kommer upp i tö”? Löjligt tycker både Egon och jag. Det är lika bra att nosa reda på saker som kan finnas under snön redan nu. Vem vet, det kanske ligger en prinskorv och väntar på oss. (Nu gjorde det inte det, oturligt nog.)

SNABBT I det här vädret var det ingen idé att hålla sig ute. Nej, snabbt in i den goa värmen från kakelugnen igen. (Jag hjälper till att bära in veden.)

SNOPET Vad snopet det här måste ha varit för resursmatte. Hon visste att snön skulle smälta på en timme, men så här såg det ut i morse när solen hade gått upp.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar