12 februari 2012

Vilken underbar dag

SPÅRHUND Har du tvivlat på det innan, så kan du se det alldeles tydligt här. Jag är en spårhund! Fantastiskt tydliga spår på isen, måste jag säga. Jag lägger ut sådana spår så även husse kan spåra. Jag spårar med nosen. Det har jag lärt mig i hundskolan. Husse lärde sig inget i skolan.

– Vilken härlig dag, det är idag, utbrast husse hänfört.
– Låt oss gå ut på en långpromenad på isen!
Det kan jag gärna gå med på, bara vi tar en skogspromenad först, eftersom isen helt saknar lämpliga ställen att uträtta sina behov vid.


Vad menas med en underbar dag, kanske du frågar dig. Det kanske inte är så lätt att veta. Därför ska jag tala om det för dig.

Saker som måste uppfyllas "En underbar dag"

1. Solen skiner
2. Det regnar inte. Ej heller snöar det.
3. Temperaturen överstiger den förväntade, dock ej över 31C
4. Det blåser inte alls, eller bara lite.
5. Husse är inte trött.

Uppfylls alla de fem punkterna är det en, vad husse kallar, en underbar dag. Det är det precis vad det är idag. Solen skiner, fåglarna väsnas och termometern har orkat sig upp på plussidan. Det är annat än för några dagar sedan.
Vi får hoppas att det blir en underbar dag i morgon också. Det är roligt med långpromenader.

Hej så länge
Sverker

Leg. solskenshund


TAPPADE Det händer tydligen att det finns några som tappar is. ”Titta vilka fina istappar”, sade husse till mig i det han slängde en blick under grannens brygga. Sen fick jag skämmas. Han lade sig på magen för att fotografera. Tänk om någon hade sett oss.

BLÅSPÖKEN Om du tror att det här är några spöken, så har du alldeles fel. Det är en husse och hans trogna västgötaspets. Fast det är lite lurigt, för det är bara skuggorna av oss du ser.

TURSAMT På min promenad över isen gick jag och språkade med en farbror som satt och pimplade. Det hade varit ett väldigt tursamt fiskafänge – för fiskarna. Ingen fisk hade nämligen fastnat på hans krok.

SPÄNNANDE När vi närmade oss land hittade jag något spännande. Här hade det minsann varit en hund tidigare idag . Det kunde jag nosa mig till. Husse, som inte har någon känsla för väsentligheterna här i livet, tyckte att den nedisade tallen var det mest spännande. Han har fel – som vanligt.

4 kommentarer:

  1. Din husse är inte bara en färgstark skribent utan dessutom en likvärdig grafiker..!
    Blåspöken är ju ren konst..!

    SvaraRadera
  2. Hej Sverker!
    Jag måste säga att din blogg är alldeles fantastisk, jag har länkat till den på min blogg, hoppas du tycker det är okej. Kolla gärna in min blogg som handlar om mina hundar (dock ej västgötaspetsar så vet ej hur intresserad du är..)
    mesthundar.blogspot.com

    Mvh Emilia - leg.hundnörd ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Alla hundar duger lika mycket, men västgötaspetsar duger mest.

      Radera