13 februari 2012

Husse fattar inte att det blir ljusare

DUBBELLJUS Husse har inte fattat att han måste ställa om timern till de små löjliga ytterlamporna. Det blir faktiskt ljusare och ljusare för varje dag som går. Så här såg det utan klockan fem, och då ska du veta att lamporna tänds klockan fyra,

Varje dag nu blir det ljusare. Det är faktiskt fyra minuter ljusare varje dag. Det innebär också att det kan vara högst lämpligt att justera timern till ytterbelysningen.

Om du går in i mitt garage, så finns det en kontakt till höger. I den kontakten sitter det en timer, som slår av och på strömmen. När timern är på skickas strömmen vidare till en transformator med en sladd. I transformatorn sitter det en annan sladd som går till de små lamporna i trädgården.
– Det är bra med en timer, säger husse. Det spar både lampor och el.
– På så sätt sparar vi lite pengar, förstår du Sverker, sade han stolt när han hade satt ihop det hela.
Nu är det så att det är läge att ställa om timern. Lamporna behöver inte lysa ikapp med solen. De sparade pengarna kunde med fördel återinvesteras i till exempel hundgodis.
I morgon ska jag tvinga husse att ställa om timern. Jag behöver mer godis.

Hej så länge
Sverker

Leg. trädgårdsljuskonstnär


MORGONLJUS Tidigt på morgonen kan det te sig så här på min gång till huset. Tycker du att det verkar som att det skulle behövas något artificiellt (=konstgjort) ljus? Nej, jag förstår det. Du tycker som jag att det räcker med solen.

KVÄLLSHIMMELSLJUS När den här bilden togs, hade mina lampor redan varit tända i en hel timme. Det är säkert lika med ett tuggben i elkostnader.

2 kommentarer:

  1. Hej Sverker! tack för den bästa bloggen!dessutom så uppdaterar du så ofta,bra det!jag har några frågor som du kanske vill svara på: snart blir jag pensionär(juni)är rädd att det blir trist,tänkte skaffa ett husdjur-hund eller katt, vad tycker du Sverker?,Den fina krukan som man ser på bilden är det en gammal dopfunt?ser nästan så ut! hälsningar klädsamtnyfiken/norrland

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack för berömmet! Det är välförtjänt. Är an bäst så ärman!
      Katt är lämpligt att ha om du vill ha ett djur som inte bryr sig om dig, utom när det är matdags.
      Hundar kräver att du aktiverar genom att gå hundkurser, tar flera långa promenader varje dag. Dessutom följer hunden dig som en hund – om du inte skaffar en jakthund. Då följer den spår den hittar eller andra djur i skogen. Jag följer alltid husse.
      Krukan är en medeltida dopfunt. Fast det är en cementavgjutnng, så det är fusk.

      Radera