14 februari 2012

Kameralös alla hjärtans dag hos farfar

FARFAR Eftersom det är alla hjärtans dag idag, tyckte jag att vi kunde åka till farfar. Jag fick med mig husse också, men husse fick inte med sig sin kamera. Så detta är en arkivbild från beredskapstiden vid norska gränsen 1943, enligt husse.

Det är kalrt att farfar ska uppmärksammas på alla hjärtans dag.
– Tag din kamera och plånbok, så åker vi och fixar lite saker till farfar, sade jag till husse.
Plånboken fick han med sig och jag var med, men någon kamera hade han inte. Inte ens hade han med sig sin iPhone. Därför är det bara arkivbilder idag.


Först åkte vi och handlade. Som vanligt fick jag inte följa med, utan sitta i bilen och vänta. Annat är det i Frankrike, där är hundar välkomna.
Husse var inne i affären i flera timmar, skulle jag tro. Jag undrade så om han hade kommit ihåg allt.
Sen åkte vi till farfar.
– Är det lilla Sverker som kommer, sade farfar. Det säger han alltid när jag kommer.
Husse fixade fika och fastän vi var tre stycken, hade husse bara köpt två semlor.
Dessbättre orkade inte farfar med hela sin, så det blev ganska mycket fördisk till mig. Husse, snåljåpen, skrapade sin tallrik noga.
Varför uppvaktar ingen mig på Alla Hjärtans dag?? (Att inte husse blir ihågkommen är mer begripligt.)

Hej så länge
Sverker

Leg. hjärtspecialist


GELÉHJÄRTAN När farfar var liten (och ung) hade han en bästis, Yngve Westberg. Denna bästis träffade en flicka från Stockholm. Hennes pappa hade en godisfabrik som hette Aroma. Så länge farfars kamrat var i livet, så kom det en stor kartong med geléhjärtan. Idag fick farfar nöja sig med en liten ask.

TULPANER Farfar fick en stor bukett med tulpaner. Dock inte så många som på bilden. ”Oj, vilka fina blommor du kom med Sverker”, sade farfar till mig. Hade jag fått bestämma hade det varit en stor bukett med rosor, men husse är för snål.

SEMLA Eftersom det är tisdag idag, så kan det var lämpligt att äta varsin semla, tyckte husse. Varsin hade varit utmärkt, men så blev det inte. Jag fick ingen egen, men farfar lämnade ganska mycket.

2 kommentarer:

  1. Vilken fantastisk tulpanbild!! Har husse tagit den? Väldigt stilig bild på farfar också, men den antar jag att någon annan än husse har tagit!

    SvaraRadera
  2. Husse har varken tagit tulpanerna eller farfar.

    SvaraRadera