7 december 2011

Jag vill bara visa att jag har snö

MORGON Så här såg det ut igår morse när vi öppnade dörren. Vi skulle gå ut och hämta tidningen. Roligt, tänkte jag. Inte roligt, tänkte husse. Jag kan springa omkring i snön. Husse måste skotta bort snön här och var, så inte han blir blöt om sina tassar.

Om det finns blommor på marken, men inga löv, är det vår. Finns det blommor på marken och löv i träden, är det sommar. Då kan det vara varmt också. Om de bara finns några blommor på marken, men massa löv där också, då är det höst. Om man inte ser marken, för att det ligger snö över, så är det vinter. Nu är det vinter.
Bara för att du inte ska tro att jag ljuger, så ska jag visa lite bilder där du inte kan se någon mark.


Hej så länge
Sverker

Leg. meteorolog


ROLIGT När vi är ute och går i min skog, är det extraroligt om det finns snö. Då kan man nämligen rusa fram och tillbaka, utan att bli för varm. Det är bra. Husse blir blöt om fötterna. Det tycker inte han är bra.

ÄNTLIGEN Snöbären har hetat snöbär en väldigt lång tid nu. Äntligen gör de skäl för sitt namn. Det är fånigt att kalla sig snöbär, om det inte finns någon snö. Ser du vad trött solen är? Den orkar knappt upp, fastän klockan var 12.

KVÄLL När solen går ner så blir det mörkt. I går hade jag fixat upp månen, så det blev lite ljust. Husse fuskar med elektriska lampor. På bilden ser du min dörr, husses lampor, min måne och min medeltida dopfunt där det finns gräslök under snön.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar