12 december 2011

Pysselkväl är myskväll



Så här före jul är det kul att tjuvstarta lite med all den mysglädje som hör helgen till. Vad är då inte bättre än att gå samman och tillbringa en eftermiddag i pysslets tecken, så att det kan bli riktigt fint hemma?
Det var i alla fall vad jag Sverker, husse, resurshusse, resursmatte och Egon gjorde. Resultaten av vår pysseliver, lät inte vänta på sig.


När du gör pyssel, är den stora finessen att du ofta kan ta saker, som du redan har hemma. Exempel på sådana saker är hundgodis, tuggben och hallonremmar. Det är vad jag ställde till förfogande i dagens pyssel.
När så julen är slut, behöver du inte packa ner dekorationerna, utan ge dem bara till mig, så återvinner jag dem med ett naturligt kretsloppssystem.

Hej så länge
Sverker

Leg. pysselexpert



SNÖRE Naturligtvis kan du använda vanliga snören, men med mitt miljötänk, så föredrar jag återvinningsbara hallonsnören. Man måste tänka på naturen och min mage.


RINGGODIS Hundgodis i alla dess former är ett utmärkt grundmaterial till allt julpyssel. Det är bara din fantasi som kan lägga hinder i vägen vad du kan använda dessa delikata ringar till.


BENGODIS Även de minsta ben ska du inte förakta, allt enligt ordspråket ”Små ben och fattiga hundar ska du inte förakta”. I stora mängder och rätt ihopsatta gör sig dessa utmärkt i ditt hem.


TIPS Det är inte alltid lätt att komma på något pyssel, men min resursmatte blev så glad, så glad, när jag tipsade henne om hur man gör girlanger av Frolic. Dessa kan sedan hängas i granen, eller i fönster. Tillsammans med de röda hallonsnörena hälsar de julen välkommen.


RÅMATERIAL Det här är vad du behöver för att tillverka en stilig stjärna som du knappast kan vara utan. Ingen jul utan stärna, som det står i Bibeln.


SCOUTEN Min resurshusse är scout, så han vet hur man ska knyta snören och rep. Det var därför jag och Egon satte honom på arbetet att göra julstärnorna.

FINT Stolt visar min resurshusse upp en färdig stjärna. Lägg märke till de fina knutarna! Stjärnorna kan du ha på toppen på din julgran, du kan hänga dem i fönstren eller i julgranen. När julen är slut kan du äta upp dem, eller ännu hellre, skicka dem till mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar