19 oktober 2011

Man måste slå sin granne

FY Så här kan det ju inte bara se ut hos mig, särskilt som det fanns betydligt färre nedfallna löv hos min granne.

Du kanske inte vet varför man har trädgårdar. Tror du den till för att sitta och njuta i? Eller kanske du tror att du ska fröjdas över de fina blommorna och gröna gräsmattorna? Fel, fel och fel igen. Trädgårdar har man bara för att kunna slå grannen.

Husse har väl alltid, på grund av lättja och talanglöshet, placerat sig sist i följande grenar i områdestävlingen avdelning trädgård:

1. Finaste trädgården.
2. Lidit mest av arbetet i trädgården.
3. Mest nedlagda pengar i trädgården.
4. Flest beundrande grannar av trädgården.
5. Bäst klippta gräsmattan.
6. Minst löv på hösten i gräsmattan.

Den här säsongen gjorde han dock ett rejält skutt i gren 4, beroende på att det är en robot som kilar runt alldeles av sig själv på gräsmattan. Men den klipper inte överallt …
Vår närmaste granne, som kammar hem förstapriset varje år i samtliga klasser, har inte haft det lätt att hålla jämna steg med roboten den här säsongen.
I år så peppade jag dock husse att försöka sig på att slå vår trädgårdsduktiga granne i gren 6. När grannen hade klippt gräsmattan för sista gången härom dagen, så den var full av sönderklippta löv, skickade jag ut husse med hans riktiga gräsklippare med uppsamlare. Det blev nästan lövfritt!
Dessvärre trillar det fortfarande ner löv på gräsmattan, men huvudsaken är att vi har slagit grannen. Jag nästan skäms att bo jämte en granne som inte sköter sin gräsmatta bättre.
Hej så länge
Sverker

Leg. lövborttagare


GRÄNSEN Med förakt tittar jag in på grannens ovårdade trädgård. Dessbättre har han lagt upp en liten lövvall, så att du klart och tytligt kan se var gränsen går. Hans gräsmatta är den misskötta till höger.

NYFALLNA Från nästan lövtomt till nästan lövtätt har det gått på ett dygn. Dagens och gårdagens regn och hårda vindar har slitit av löven från dess grenar. Hade det bara blåst kraftig nordlig vind, så hade alla hamnat hos grannen. Men det var västan som vanligt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar