22 mars 2011

Äntligen hemma

MIN TUR Jag förstår att Egon var avundsjuk på mig. När hans husse och matte hade lastat ur lite flaskor från souvenirbutikerna, passade Egon på att hoppa upp i sin ihoptejpade bil. Nu är det min tur att resa, tyckte Egon! (Har ni tänkt på vad han är lik Ådi i Katten Gustaf?)

Vi hade åkt färdigt i den fulaste båten som trafikerade det franska kanalsystemen. Snart hade vi också åkt färdigt bil. Jag var avmaskad och därtill besiktigad med högsta betyg. Nu skulle det bli skönt att få åka hem. Det är inte så varmt hemma, nämligen. Och så har jag ju Egon där.

Så var det bara transport hem via det obligatoriska tankningsuppehållet i Luxemburg kvar. Det är inte så roligt att åka på Autobahn. Det blir lite långtråkigt när det inte är några städer som jag måste kontrollera, så jag sov mest hela tiden. Vi stannade lite då och då för rast. En gång stannade vi för att sova. Det var bara jag som sov i vår bil. Lillmattarna vilade bara ögonen.
I Helsingborg fick jag och lillmattarna stanna i bilen när husse och matte gick till tullen. Det är mycket viktigt att gå dit. Tullhussen var inte alls intresserad av att se mig och min fina tatuering i örat, utan bara alla papper i min pärm, så han kunde stämpla. Så var det med den kontrollen! Sen har vi fått hit dvärgbandmask också.
Nu längtade jag bara hem till min alldeles egna säng. Den är trots allt skönast. På grund av min godhet så lät jag också husse och exmatte sova i min sköna säng, även om de hela tiden försöker ta mina kuddar och ändrar på min bäddning.


Hej så länge
Sverker

Leg. resenär

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar