22 februari 2011

Avkylande bad

Tänk att du skulle få se en bild av mig när jag simmar. Det kunde jag fastän jag bara var tre år när bilden togs. Kunde du simma när du var tre? Mimmi och Agnes badade också.


Man kan åka båt både på kanaler och på floder. När vi åkte på floder kunde flocken bada. Det kunde de ju egentligen i kanalerna också, men de ville inte.


Det hände att floden gick jämte kanalen och då kunde flocken knyta fast land vid båten och gå till floden och bada. Det är lite oroligt och ha dem ute i vattnet så jag skäller in dem. Det har jag alltid lyckats med. Varje gång. En dag var det 40 grader varmt. Det är väldigt varmt. Särskilt om man har en vacker päls plus flyväst. Den dagen badade jag också.
– Får vi bada med Sverker, sade lillmattarna.
– Ja, sa husse.
– Ja, sa matte.
– Ja, det skulle han må bra av, sa resursmatte som utbildar hussar och mattar.
– Nej, det får ni inte alls, tänkte Sverker som inte tycker om att bada, men som gärna vallar kor.

Som en fisk i vattnet
Sen fick jag bada flera gånger ändå. Det var faktiskt ganska skönt. Vi låg före resurshusses flodplan, så vi hade stannat vid en äng där vi kunde lata oss och bada då och då.
Jag behövdes inte skällas in när jag badade. Jag simmade i land alldeles själv där jag återtog mitt ansvar att skälla in flocken.
När jag badat var jag och husse så trötta så vi tog en liten powernap.

Hej så länge
Sverker

Leg. simmare


Husse skulle läsa en bok, så jag tyckte att det kunde vara skönt att vila mig lite på hans arm efter simturerna. Vi somnade bägge två.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar