6 april 2015

Risigt att vara fjättrad

FASTSATT I ena ändan av linan ser du min Agnes. I den andra ändan finns jag. Bara för att jag hade ett kort ärende, på 45 minuter, så tyckte både min Agnes och min husse att jag skulle hållas i fängsligt förvar.

Min husse, men framför allt min Agnes, kom igång att röja i min trädgård. Min Agnes koncentrerade sig på långtidsprojektet ”Agnes uteplats”. Min husse grabbade tag i motorsågen och gav sig på de slokade syrenerna. Jag hade ett ärende att sköta.

Många små buskar försvann det vid min Agnes uteplats i vardande. Hon slet med sekatören så kvistarna yrde. Husse hängav sig att kapa syrener med motorsågen, för han är man.
Jag hade tidigare känt ett intressant spår på min väg, så jag begav mig ut på uppdrag.
Husse trodde att jag var hos min Agnes. Min Agnes trodde att jag var hos min husse. De saknade mig efter en halvtimme ungefär. Min husse åkte ut med bilen och letade.
När han var ute och for, så passade jag på att smyga hem. Jag har mina hemliga vägar (över grannarnas tomter).
Denna utflykt resulterade i att jag fängslades. Det var husbilslinan som kom till heders igen. Inte alls roligt.
När allt var färdigklippt behövde min Agnes assistans, så äntligen slapp jag vara fjättrad.
Jag undrar om Agnes uteplats blir färdig i sommar? Den går på fjärde året nu.

Hej så länge
Sverker

Leg. trädgårdsslav

RISIGT Detta är dubbelrisigt, kan man säga. Dels sitter jag fast i en lina, dels ligger det massa ris som min Agnes har röjt från slänten vid sin uteplats i vardande. För att göra klart för min flock och alla grannar hur jag plågas, så skäller jag lite.

SLÄPA Det var ett slit och släp att ta upp kvistarna till vägen. Min Agnes och jag fördelade bördorna jämnt. Jag visade vägen och min Agnes följde efter. Här har vi just lämna ett stort, stort lass. Men varför strålar solen på mullvadshögen?

VILA Dagens arbete hade varit så arbetsamt, att vi belönade oss med en stunds tv-tittande. Min Agnes somnade, medan jag tittade på tv. Eller var det tvärtom?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar