11 april 2015

En slö och otacksam katta

PRESENT Vad var nu detta för något? Jo, det var en present till den franska kattan, numera Mantorpskattan, Lucy. Jag gav henne ett träningsredskap som tack för all kattamat jag har fått.

För länge sedan (den 15 mars) skrev jag om min Pers besök här hos mig. Eftersom jag är så makalöst snäll, så skickade jag med honom ett tränings- och gymnastikredskap till den franska kattan, numera Mantorpskattan, Lucy. Detta som tack för all mat jag hade fått.

Det var så att husse och jag var på Granngården en dag (f.d. Centralföreningen, Lantmännen mm). Där upptäckte vi att de hade viss rabatt (=70%) på ett gymnastikredskap för katter. Ja, varför inte tyckte vi. Lucy är säkert i behov av ett eget gym.
Det var ett väldigt fiffigt konstruerat redskap. Minst lika bra som de du kan se på TV-Shop. Det finns tre olika plattformar man kan hoppa emellan, ett rep som man likt Tarzan kan svinga sig i. Dessutom kan man klättra på stolpen om man vill. Sammantaget en god och allsidig träning för att stärka sina muskler och sin smidighet inför sommarens mus- och fågeljakt.
Jag tyckte det skulle passa Lucy utmärkt. Hon ger sig ju bara på humlor och flugor. Dessutom utan större framgång. Visst skulle det vara dags för henne att höja ribban lite, eller vad tycker du?
Vad gör då kattan, när hon får tillgång till detta multiredskap? Jo, hon går och lägger sig på den översta kudden och där ligger hon. Ibland tittar hon in. Ibland tittar hon ut. Ibland tvättar hon sig.
Tala om att kasta pärlor för kattor.

Hej så länge
Sverker

Leg. besviken

SLÖAR Isället för att hoppa och studsa på sitt nya gymnastikredskap, ligger kattan och bara slöar. Hon har visserligen tagit sig högst upp, men det var tydligen allt vad hon orkade.

TVÄTTNING Det var ju inte något tvättställ, som Lucy fick av mig. Ändå ligger hon och försöker göra sig fin. Ganska förgäves, skulle jag vilja påstå.

UTSIKT Bara för att skryta med att kattor kan se i mörker, ligger hon och glor ut i mörkret. Egentligen tror jag att hon speglar sig. Hon är nog lite fåfäng, tror jag.

AKTIV Nej, men se! Här har det tydligen förekommit lite aktivitet. Repet ligger på mellankudden. Men det var väl duktigt Lucy, att du orkat göra det. Hoppas du inte förtog dig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar