7 april 2015

Äldre gentlemän har behov av lammkött

BEHOV Dags för en rejäl fördisk. Det är min Per som serverar mig det. Lite sås, men mest lammkött!

Det var lammkött hemma igår. Det är nämligen lite högtidligt, eftersom det var påsk och både min Agnes och min Per var hemma hos mig. Då kan det passa bra att bjuda på lammstek.

Gårdagens middag var en ovanligt lyckad tillställning. Både min Per och min Agnes var hemma. Båda lät sig väl smaka av den ungsstekta lammsteken med ungsstekt sötpotatis.
För min del överträffade denna måltid mina vildaste förväntningar.
– Usch, massa senor, sade min Agnes i det att hon med ett elegant kast lät en stor köttbit byta plats från sin tallrik till mitt golvet. Vem fanns på golvet? Jo jag, som inte hade något emot senigt lammkött.
– Å, vad äckligt, massa blod. Ännu en köttbit for genom luften i en vid båge från Agnes tallrik för att mellanlanda på golvet, innan den snabbt och otuggad nådde slutdestinationen – min mage,
Efter denna trevliga och välsmakande måltid var det fördisk. Mer lammkött, särskilt från min Pers tallrik.
Till middag fick jag så småningom hundmat som var toppad med ännu mer lammkött.
Jag anser att det behövs lammkött varje dag, bara för att pigga upp oss äldre gentlemän.

Hej så länge
Sverker

Leg. lammköttsälskare

GENERÖST Du ser själv hur snäll min Per är. Han tänker minsann på mig. Dessutom delar han upp köttet fint.

SYSKON Min Agnes och min Per är syskon. Det är bara för att de har samma pappa. Så här ser de ut när de nästan har ätit klart.

GOTT Ser du biten nere till höger. Den skickade min Agnes iväg till mig, då hon ansåg den vara för blodig. Det är så måltider ska vara!

MIDDAG Detta är vad jag kallar en middag Kattematen var utbytt mot lammkött. Lammkött är godare. Mer lammkött till oss äldre herrar.

SKAKA Efter en sådan måldit behövde både min Per och jag skaka ner mate, så vi tog oss en liten promenad på min väg. Jag kunde visa honom några nya gula blommor, som inte fanns vid hans förra besök.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar