9 april 2015

Övergiven, ensam, hungrig och risig

ENSAMT Du ser själv hur eländigt jag har det. Alldeles ensam får jag promenera jämte rishögar. Inte konstigt att jag känner mig risig.

Jag har det inte lätt. Nu är jag övergiven av alla. Min Per kom och åkte samma dag. Min Agnes försvann igår. Nu är jag ensam kvar. Ingen enda i hela världen bryr sig om mig.
Vad som är värre, är att jag är totalt ensam med min husse.


Fast det är inte nog med olyckorna.
Matresterna efter påsken är slut. Nu har jag inte ens lite lammkött att se fram emot. Vad ska det bli av mig?
Sommardäcken sitter redan på bilen. Agnes har kontrollerat allt, så i år slipper vi skruva fast ett hjul. Det fick vi göra förra året. Vi nästan tappade det.
Husse har fått för sig att han ska städa. Dammsugare är ett otyg. Jag ogillar dem skarpt. Hur ska jag stå ut idag?
Jag fick inte ens kattemat till frukosten idag. Min husse hade glömt att ta ut en kattematkorv från frysen. Hur länge ska jag behöva lida?
Fast på plussidan kan jag säga att jag fick lite leverpastej på min mat. Det var det enda lite, lite vettiga som husse har gjort på flera dagar.
När min Per och min Agnes var här, så regnade det lammkött över mig, minsann. Det var tider att minnas.

Hej så länge
Sverker

Leg. lidande

FÖRSVINNER Där försvinner den sista vettiga i min flock, min Agnes. Kvar inlåst i bilen finns jag alldeles ensam med en korkad husse. Roligare kan man ha det.

SISTA Detta var det sista jag såg av min Agnes denna gång. Med raska steg går hon mot tåget till Uppsala, där djur i diken väntar på henne. Hon vände sig inte ens om och vinkade. Hur vänligt är det?

FÅNGEN Min Agnes stol är tom. I baksätet sitter jag fången. Till höger ser du lite av skjortan som sitter på den korkade.

2 kommentarer: