11 januari 2015

Egon hindrar mig från att åka till Rom

BLOCKERAD Som du ser alldeles tydligt är min gata oplogad. Det är precis vad man kan vänta sig. Att det dessutom ligger en stor gran tvärs över den, det är fullständigt oväntat. Det är Egon som har lagt granen över min väg.

Du vet att alla vägar bär till Rom. Dock inte min väg. Min väg går bara till den omkullvälta granen. Det är Egons fel.
Den senaste stormen uppkallades efter min allra bästa vän Egon, som inte längre finns ibland oss. Det är inte hans fel, utan stormens.


För att säga som det är, så skulle varken jag eller min husse åka till Rom nu idag. Men vi kan inte, även om vi skulle vilja. Vi kan inte ens åka och handla i stan. Vi kommer bara 127 meter. Tur att vi är stormvana och har allt hemma, inklusive reservkök. Vatten behöver vi inte bekymra oss om längre, eftersom vi har fått kommunalt vatten (för det facila priset av 70.000 kronor).
I vilket fall så började stormen inte alls med storm. Däremot så snöade det så till den vida pass. Det blev som ett julkort här hemma på mindre än en timme.
Sedan började det blåsa lite och regna. Det bara öste ner. Julkortet försvann och idag klockan sju var all snö borta. Under natten blåste det så hela huset skakade, men då så sov jag mest. Fast som tur var, så blåste det inte från sjön. Vi har fortfarande plusgrader i huset.
När vinden bedarrat, så kom snön igen. Nu har det åter blivit ett julkort utanför mitt hus precis som igår.
Som vanligt är min väg oplogad, men det gör inget. Det går ändå inte att åka på den. Egon har blockerat den med en gran. Nu sitter jag fast här med husse.
Lite senare ska vi gå ut och se hur det ser ut i skogen. Det ska bli spännande.

Hej så länge
Sverker

Leg. väderexpert

EGON Min synnerligen gode vän Egon, som han såg ut som seglare. Han blev känd i vida kretsar (=jag och min husse) och han var väldigt vädervan. Nu äntligen hedras hans minne med att få en storm/orkan uppkallad efter sig. Jag är mer expert på kanalbåtar än segelbåtar, fast stormen Sverker skulle också klinga fint.

OMVÄXLANDE Den här bilden kan vara tagen för ett dygn sedan eller också nu. För 27 timmar sedan fanns det dock ingen snö. För fyra timmar sedan fanns det dock ingen snö. Husse hinner knappt skotta, innan snön smälter.

KÄND Visst var Egon känd innan stormen uppkallades efter honom. Han var ju med i min blogg då och då. Men nu har hans kändisskap nått helt nya höjder. Synd bara att det kom postumt. Han var ju så väldigt snäll.

2 kommentarer: