1 januari 2015

Årets viktigaste händelser IV

Idag, på årets första dag, kan jag presentera den fjärde och sista delen av min spännande och lärorika årskrönika över föregående år 2014.
Gårdagen var uthärdlig, eftersom jag fanns i källaren och tittade på TV med min husse. Dessutom har ju raketerna blivit betydligt tystare under senare år.
Det är bara jag och min husse som är vakna. Min Agnes sover fortfarande, fastän jag har försökt att väcka henne.
Nu hoppas jag att ditt nya år blir riktigt bra, och att du fortsätter att läsa min blogg. Som vanligt kommer jag att blanda lokala händelser (=hemma) med sådant som händer utanför världens centrum. Den kommer ut två gånger per dag. En gång 05.30 och en gång runt middagstid.


Hej så länge
Sverker

Leg. världskrönikör


SYNDIG Oktobers första dag inledde jag med att synda. Jag tiggde, olyckades inne, gick på fel sida av min väg och släppte tidningen som jag skulle bära in. Det är roligt att synda!

REGERING Den 3 oktober var det så dags att presentera den nya regeringen här hemma. På grund av flyttande, så fanns det bara två möjliga regeringsmedlemmar kvar: Sverker och min husse. Jag fick de viktiga posterna. Förstås.

BESÖK Ett oväntad besök flög in till mig den 11 oktober. Gästen verkade lite korkad. Det finns ju ingen mat i badrummet! Den lilla fågeln kan skatta sig lyckligt att inte Lucy bor här längre.

MODELLTÄVLING Husse läste i tidningen att Sara från Tranås hade kommit till finalen Top Model i London. Min husse ville inte vara sämre, utan ställde upp som enda deltagare i Bottom Model på soptippen i Tranås. Här visar han sin kyrkoutfit. Än en gång fick jag skämmas.

VÄRLDSSENSATION Som enda media i hela världen kunde jag den 19 oktober presentera bilder på att pågick främmande undervattensverksamhet hemma i husses sunkiga damm. Även ett suddigt kort som kunde föreställa ett periskop på min sjö, fanns i bevismaterialet.

SKATTEPLANERING Avancerad skatteplanering var ett ord på allas läppar den 7 november. Jag kunde hjälpa alla skatteplanerare med tips hur jag gömmer mina skatter (=tuggben). Bäst är utomhus i en lövhög på hösten. Då har de mognat och är lagom slemmiga när våren kommer.

SOVRUMSKAMRAT Det visade sig att min husse och jag hade fått en ny sovrumskamrat den 12 november. Detta var inte ett önskvärt sällskap, så vi fångade snyltgästen och satte ut honom – eller henne – i skogen. Så kan det gå om man kommer objuden till mig!

VILSE Den 18 november sådär, så hamnade jag hos min resursfamilj igen. Men var fanns min husse? Så kom det några bilder. Han hade förvillat sig ännu en gång till Seattle, eller Bothell för att vara mer exakt. Hans son David, min David, skulle snart fylla 40 år, så husse skulle överraska honom. Varför inte överraska med något positivt? En västgötaspets som heter Sverker till exempel.

SLITIGT Under tiden som min husse roade sig och gjorde inget i Seattle, så fick jag arbeta och slita hemma hos min resursfamilj. Du ser mig under en ansträngande shoppingtur den 27 november till FOTS.

ADVENT Det drog ihop sig till advent. Jag har länge tyckt att adventsljusstakar behöver förbättras. Så den 29 november så kunde jag presentera min förbättrade ljusstake. Den smakfullaste adventsljusstake som sett dagens ljus, skulle jag vilja påstå. Trulzans matte gjorde en likadan, men med morötter istället för korv. Trulzan är nämligen en häst.

EXTRAVAL Samma dag, den 27 december, som politikerna presenterade att det inte skulle bli något extraval, så kunde jag tala om varför det inte blev så. Enkelt, för det var nämligen jag som hade bestämt det. Det fanns två huvudanledningar. 1. Jag hotade politikerna att de skulle få lön och förmåner efter förtjänst, som alla andra. 2. Det går inte att sätta upp valaffischer om det är tjäle i marken.

GOTT NYTT ÅR Jag vill önska alla mina läsare ett Gott Nytt År. Det här året heter 2015 och det är första gången det året finns.

2 kommentarer:

  1. Roligt att få en repris på ditt år, Sverker. Nu önskar jag dig och din husse ett riktigt Gott Nytt År. Ett toppenår ska det bli!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det får vi verkligen hoppas att vi alla får.

      Radera