29 december 2014

Årets viktigaste händelser i världen I

Det nya idag är att det börjar bli is på min sjö. Det är första gången i år. Fast det är inte mer än att lite vind kan ta bort det hårda vattnet.
En annan nyhet idag är att året snart är slut. Det kom som en överraskning för oss alla, så även för mig. Om ett år tar slut, så ska man göra en återblick på det snart färdiga året. Det är precis vad jag gör idag. Jag börjar med de tre första månaderna. Tre månader heter kvartal. Där fick du lära dig något!
Urvalet är viktiga händelser och viktig kunskap som jag har lärt ut under 2014.


Hej så länge
Sverker

Leg. bakåtsträvare

KRASCH Året inleddes med att min blogghårddisk kraschade den 7 januari. Det kan vara svårt för gemene man (=du) att förstå hur det kan bli så. Jag var vänlig nog att göra en pedagogisk illustration, så att även du ska kunna förstå. Jag visade även hur min backup fungerar. Jag undervisar världen!

KONSTEXPERT Jag avslöjade den 17 januari on tidigare för allmänheten okänd sida av mig. Jag är konstexpert. Jag gjorde en recension av Janinas utställning i Stockholm. Där visade jag min storhet som konstexpert. Janinas tavlor var fina enligt min opartiska bedömning.

FÖDELSEDAG Så var det min Pers tur att fylla år- Då åkte jag till Mantorp. Jag tog även min husse med mig. Som vanligt larvade sig den franska kattan Lucy och gömde sig bakom en fåtölj. Så blir man utan fördisk!

BOTTENPLACERING Ännu en gång har Sverige hamnat i botten på en undersökning som presenterades den 4 februari. Det var inte skolan den här gången, utan korruption. Vi kom trea från slutet. För att råda bot på detta missförhållande, så tillkännagav jag att jag är synnerligen mutbar. Mina åsikter är förhandlingsbara.

HJÄRTAN Så kom då Alla Hjärtans dag. Jag drog mitt strå till stacken och satte betyg på min familj. Jag och min Per var de enda som fick full pott, fem hjärtan. Husse förlorade som väntat med ett halvt hjärta. Listan reviderades efter klagomål från min Agnes.

ÄLDREBOENDE Efter diverse skandaler med olika äldreboenden, så presenterade jag den 18 februari mitt idealäldreboende Solnedgången. Det är min husse som är den äldre som bor där. På bilden ser du middagen. Billig och nyttig. Vinster? De hittar du inte och inte skattemyndigheterna heller.

MATTEST Vad är nyttigast att äta? Jag ville göra en insats för folkhälsan. Jag gjorde en vetenskaplig test den 4 mars. Efter mycket testande, som på grund av min kunnighet gick ganska fort, så kom det spännande resultatet vad du bör äta. Nyttigt: Korv, köttbullar och i viss mån hundmat. Onyttigt: Morötter och sallad. Välj det nyttiga och välj bort det onyttiga!

SELFIE Fotograferingstips för dig som brukar ta selfies, kunde jag bjuda på den 23 mars. Sverkers fotoskola, skulle man kunna kalla det. Du ser själv på bilden att den är helt nyskapande.

SOMMAR Den 30 mars beslöt jag att vintern får vara slut. För att stadfästa detta ordentligt, så tvingade jag alla att ställa om sina klockor. Just den dagen gick solen upp en timme senare, vilket du ser tydligt på bilden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar