28 december 2014

Ett tydligt tecken att hålla sig inne

KALLTECKEN Om dina rutor också ser ut så här, så ska du veta att det är ett gott tecken på att stanna inomhus. Särskild om du inte är västgötaspets. Det är nämligen väldigt kallt ute. Min termometer står på -15.

Det är kallt. Det är jättekallt. Mig gör det inget, för jag har en snygg och varm päls. Jag kom med den. För min husse och min Agnes är det värre. De har inga pälsar, så de tar på sig massa kläder och mina promenader blir trots det kortare. Fast inne är bäst.

När man är ute, så här strax efter jul, ska man försöka lista ut hur många obekanta hundar det har gått här på min väg. Jag kan säga så mycket, att det bland annat har passerat en löpande tik. Det måste undersökas väldigt noga. Husse är av annan åsikt och rycker i kopplet redan efter 3-4 minuter.
– Stå inte där och dregla Sverker. Ska du kissa så gör det nu, uppmanar min oförstående husse mig och drar i kopplet.
Fast det är sådana här dagar som man ska ägna sig åt inomhusaktiviteter. Nu ska berätta lämpliga sysselsättningar:
1 Ligga framför kakelugnen och ta en lur.
2 Ligga under matbordet och ta en lur när de äter eller min Agnes pluggar.
3. Ligga i TV-soffan och ta en lur när övriga tittar på TV.
Men hela tiden gäller det att vara alert. Rätt vad det är kan någon gå ut i köket, vilket kan löna sig även för mig. Idag har jag fått en baconskiva och en lite, liten ostbit, bara för att jag var på hugget. Det hade jag aldrig fått om jag tagit mig en lur någon stans.

Hej så länge
Sverker

Leg. polarhund

JULGÄSTER Visserligen är julen slut för den här gången, men spåren dröjer kvar på den oplogade vägen. Det är alltid spännande, för till julen kommer det många nya hundar, som hälsar på i grannstugorna.

RYKER När det är riktigt kallt ute, så ryker sjön. Med lite otur (husses åsikt = fel åsikt) eller tur (Sverkers åsikt = den rätta åsikten), så kan det bli is på sjön. Små, små tunna isflak har redan bildats.

SKYNDA Trots att jag har min varma päls på mig, så har jag bråttom in till stugvärmen. Ser du att jag eldar i kakelugnarna? Det är jag som har hämtat veden, med lite hjälp av husse.

FROSTIGT Det är röken från sjön, som har färgat träden vita. Nu är det dock mer rök på andra sidan, så deras träd är vitare.

BÄST Nu är det här bästa sättet att se vädret. Inifrån och ut genom fönstret. Då slipper man kylan. Jag klarar det bra, men husse är av en svagare konstruktion.

2 kommentarer:

  1. Så fint! Särskilt imponerad av den rykande sjön.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är farligt att ryka, säger husse.

      Radera