31 december 2014

Årets viktigaste händelser i världen III

Det är årets sista dag, men strävar vidare med min tillbakablick. Idag ska jag avhandla juli, augusti och september. Våldsamt spännande månader. För min del betydde det många sjukhusbesök och en synnerligen svår och komplicerad operation. Fast det hindrade mig inte från att arbeta också.

Hej så länge
Sverker

Leg. hitoriebeskrivare

RÖD Så var jag då på sjukhuset igen den 15 juli för provtagning. Det är synd om mig, som du förstår. Det fullkomligt forsar blod ur hålet efter den jättestora nålen de använde. Du ser ju själv att plåstret är alldeles rött.

PLIKTTROGEN Tro inte att mina täta sjukhusbesök hindrade mig från att ta ansvar. Mitt arbete att skälla upp alla som badar, tog jag inte tjänstledigt ifrån. Här skäller jag upp min husse, som står i vattnet. Jag lyckades även denna gång och husse kom upp oskadad på land.

INLAGD Den 5 augusti var det jag som lades in på sjukhuset. Nu var det väldigt synd om mig. De skulle skära i mig. Detta var inte roligt alls, eftersom jag börjar tröttna. Fast snäll som jag är, så följer jag lydigt med flickan till operationen.

OVÄRDIG Efter tre dagar, den 7 augusti, hämtade min husse mig på djursjukhuset. Då var jag iklädd denna ovärdiga tvångströja, eller kroppsstrumpa, i en väldigt ful färg. Att då fotografera mig är inte snällt. Tre cancerknölar hade de plockat bort från min lever plus en sten i urinblåsan. Trots det kände jag mig inte pigg. När vi kom hem, hade jag tagit av mig den fula strumpan i bilen. Gasbinda på benet hade jag inte heller.

TRÖTT Kan man vara annat än trött efter en sådan svår operation. Du ser ju själv hur stort såret är. Att dessutom vara rakad på magen är kanske inte så tjusigt, även om jag försökte lansera det som ett nytt mode. Fåntratten gör ju inte saken bättre.

MÖRKT Den 20 augusti kunde jag presentera provresultaten av tumörerna. De var riktigt stygga cancerceller, som kunde ha spridit sig till lungorna. Vi får väl se vad det innebär, men jag känner mig ganska pigg, måste jag tillstå. Den 25 augusti ringde det en veterinär, som gav mig ett par veckor eller kanske månader. Hon hade alldeles rätt, för det var så lång tid det tog att bli helt frisk.

KÄMPAR Trots mitt mediokra hälsotillstånd, så kunde jag presentera mina valaffischer redan den 17 augusti. Detta var valet jag hoppades på stora framgångar. Nu går det ju inte alltid som man tänkt sig. Att detta berodde på grava oegentligheter i valet, visade jag i min blogg den 14 september. Detta uppmärksammades också i världspressen (Tranås Posten).

HEMSÖKT Den 27 september kunde bevisa genom bilder, att jag bor i ett hemsökt hus. Detta förklarar att det försvinner godis från bord, till exempel. Det brukar vara jag som får skulden, vilket är både orättvist och förnedrande.

HÖST Och så lite natur. Septembers sista dag undersökte jag noga hur långt hösten hade kommit. Och det hade den. Jag kunde konstatera att sommaren var alldeles slut, men jag var piggare och piggare.

6 kommentarer:

 1. Underbart bra årskrönika du har gjort Sverker! Hoppas att det inte bor så många idioter i din närhet så du behöver ligga på din Agnes ikväll för att du är rädd! Gott nytt år önskar jag dig!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här ute är det ganska lugnt. Dessutom hörs inte raketer längre. De verkar ha blivit ljudlösa-

   Radera
 2. Gott Nytt År, ser fram emot 2015 års blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma. Nästa års blogg börjar först 2015 om timme och tio minuter ungefär.

   Radera