18 juli 2014

En redan mycket piggare Sverker

FARLIGT Att gå i skogen är mörkt och farligt. Därför är det bra för min husse att han har en pigg västgötaspets med sig, som alltid är på vakt.

Tänk att nu känner jag mig mycket bättre. Jag fick två nya mediciner av sjukhuset i Jönköping. Nu har jag inte racerbajs längre och maten smakar gott igen. Så gott så att det är alldeles för lite av den. Som vanligt alltså.

Nu har jag börjat att slutkonvalescensa mig. Det innebär att jag tar med mig husse på halvlånga skogspromenader. När jag bara konvalescensade mig, så gjorde jag som husse (=inget alls).
Idag till exempel så gick vi lilla rundan med stora förlängningen. Den är ungefär 1,4 kilometer. Det orkade jag lätt.
När man går i skogen får man se upp för farliga saker. Farliga saker är vilda hallon och fjärilar. Har man otur kan man dessutom bli attackerad av en ekorre eller en hare.
Man måste alltså ständigt vara på vakt. Husse lär ju inte kunna försvara oss.
Trots att jag var pigg efter promenaden, är det viktigt att återställa vätskebalansen. Jag drack ur dammen och husse drack kolsyrat vatten som fanns i kylskåpet.
Kolsyrat vatten kliar i nosen.

Hej så länge
Sverker

Leg. frisk

VILDA I skogen får man akta sig för de vilda hallonen. Man vet aldrig när de attackerar. Det finns tre sorters hallon; vilda hallon, trädgårdshallon och den vanligaste sorten djupfrysta hallon. Smultron är godare.

HOPFÄLLD Fjärilar finns i två olika modeller. Hopfällda och utslagna. Här ser du ett exempel på en hopfälld. De behöver inte vara vita, de kan ha olika färger, bara för att förvilla.

UTSLAGEN Så här ter sig en utslagen fjäril. De kan också ha olika färger. Just den här har valt orange med svarta prickar. Husses kusin Jim kallade fjärilar för olika namn.

BALANS Efter en skogspromenad måste man återställa vätskebalansen. För detta ändamål har husse gjort en damm bara till mig. Fastän jag har försökt, har jag inte lyckats med att tömma dammen helt. Än.

3 kommentarer:

  1. Så skönt att du mår bättre idag! Men vilka otäcka saker som finns i din skog, särskilt de vilda hallonen låter ruskigt :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Ja, hallonen får man verkligen se upp med.

      Radera
  2. Jätteskönt att du är piggare Sverker! Jag gillar inte alls att min favoritblogare är krasslig! Hoppas du och husse tar hand om varandra nu, och att du får massor med god och närande mat så att du blir ännu piggare snart!

    SvaraRadera