19 juli 2014

Det var allt mycket bättre förr

FÖRR Så här kunde det te sig förr. På gatan står Boxholms Musikkår, med min husse vid pilen. På balkongen vid den vänstra pilen står farfar. Vid den högra pilen, osynlig för betraktaren, står det en Sverker.

Förr var det mycket bättre. Förr marscherade musikåren på Storgatan. Det gör musikkåren nu med. Men förr var husse med och spelade. Och förr levde farfar och då var jag där. Det var alltid gott att hälsa på farfar.

Innan nu var det förr. Då levde farfar och husse fick vara med och spela helnoter i någon musikkår. Det var tider det. Min Agnes var med och spelade också.
Innan de skulle spelas gick vi upp till farfar. Där lämnade de sina fodral till instrumenten och en västgötaspets. Att bli lämnad hos farfar innebar bara fördelar. Jag hade en egen vattenskål, där det alltid fanns färskt vatten. Jag fick dessutom både bullar och kakor. Allt hade farfar bakat själv. Sedan passade jag på att vila ögonen liggandes på en äkta matta. Inte trasmatta som hemma.
När de hade spelat färdigt kom husse och Agnes upp till farfar och drack kaffe, Som vanligt var farfar väldigt fumlig. Han tappade alltid bullbitar och halva kakor på golvet. Hoppsan, sade alltid farfar en stund innan han tappade något. Jag hjälpte farfar att städa och åt upp dem till minsta smulan.
Nu får jag gå på stan i stekande sol. Visserligen träffar jag på så sätt lite människor och hundar. Men oj, vad varmt det är.
Nej, jag måste säga att det var bättre förr.

Hej så länge
Sverker

Leg. tillbakablickare

NU I solen står det en Sverker. I bakgrunden ser du en blandning av musikkårerna i Boxholm och Tranås. Husse har spelat i bägge, Nu spelar han inte i någon. Balkongen där farfar och jag alltid stod är tom.

FÖRR Jag kunde vila ögonen en stund uppe hos farfar liggandes på en äkta matta. Det är vad en västgötaspets ska göra.

NU Jag söker lite skugga från Pelle. Bakom Pelle står Erik. Pelle och Erik spelar musikkårens huvudinstrument euphonium. Det har husse sagt. Han spelade också euphonium.

NU Det här är vad man ser av en musikkår om man är en västgötaspets. Nej, då är det bättre och stå och kika ut genom springan på balkongen och se dem uppifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar