9 maj 2014

VI har seglat upp som nytt favoritparti

PARTILEDARE Idag har jag glädjen att kunna presentera en intervju med partiledaren för VI, Västgötaspetskt Initiativ, med anledningen av den stora framgången i den senaste opinionsmätningen. Partiet leder nu stort med sina 50 procent. Vad säger Sverker om det?

Vid en nyligen utförd opinionsundersökning har VI (Västgötaspetskt Initiativ) seglat upp som en ny storfavorit i det stundande EU-valet med inte mindre än 50 procent av väljarsympatierna. Undersökningen utfördes idag och flera (2) personer tillfrågades. Jag har idag glädjen att kunna presentera en intervju med den självklare partiledaren, den karismatiske västgötaspetsen Sverker.

Är du överraskad av det massiva stödet du har bland väljarna?
Det vill jag inte säga. Tänker man efter så är det ganska självklart.

Hurdå självklart?
Jag har väntat länge på att folk ska vakna upp och se hur vi västgötaspetsar behandlas. Jag har på nära håll sett hur kattan Lucy lismat till sig diverse förmåner. Hela tiden har vi västgötaspetsar inte haft någon utveckling alls.

Det ryktas om att det var väldigt få personer som tillfrågades i undersökningen. Kan man verkligen lita på den?
Jag tycker mycket om att ryktas och det görs allt för sällan. Det är ännu en fråga som måste upp på dagordningen i EU.

Ja men var det för få personer som tillfrågades i undersökningen?
I tider då jorden hotas av överbefolkning, dock ej av västgötaspetsar, är få personer att betrakta som en tillgång. Desto mer mat blir det till mig.

Det sägs att VI aldrig skulle ha nått sådana framgångar i en opinionsundersökning om det inte hade varit för dig. Vad har du för kommentar till det?
Visserligen är jag ödmjuk, blygsam, vacker, manlig, smart, ståtlig och trevlig, och min betydelse kan säkert inte nog överskattas. Men, nej. Jag tror att de flesta börjar inse västgötaspetsens betydelse i samhället. Jag hoppas bara att de andra partierna tar upp detta i sina program.

Vilka frågor ska ni driva i Bryssel om ni kommer dit?
När vi kommer dit, menar du. Det första blir ju att markera in hela stan. Sedan är det många västgötaspetsfrågor som jag ska driva. Du kan se dem här under.

Då får jag bara önska dig lycka till när valdagen kommer.
Tack, men det behövs nog inte.

Hej så länge
Sverker

Leg. partiledare

Några av VI:s viktigaste frågor

FLAGGDAG VI ser det som en själklarhet att det ska vara allmän flaggdag såväl på Sverkers födelsedag som på Sverkerdagen. Naturligtvis ska det flaggas i hela Europa!

JÄMLIKHET Det har pågått länge nog nu. Kattor sitter och vräker i sig goda köttbitar och har obegränsat med torrfoder. Vi västgötaspetsar får kräla på samhällets botten med begränsad tilldelning av billigt torrfoder. Nu kräver vi lika mat för katter och hundar!

VILA Som västgötaspets får man slita hårt. Arbete, arbete och ingen vila. Ska det vara så att man är precis utsliten efter en dags arbete, så man bara stupar i sängs? Nej, lika mycket vila som en bestämd katta (=Lucy), är vad jag kräver.

VILPLATSER När de (=Lucy) som profiterar på andras arbete (=min Pers) har dussintals sköna platser att vila på, så får vi västgötaspetsar hålla tillgodo med kalla golv. Nu är tiden inne då dessa samhällsparasiter ska dela med sig. Behöver en katta tio utplacerade kuddar?

VISION Ett gott partiarbete kräver visioner (=saker som kanske inte kan göras direkt). Ett mål i framtiden är julbord 365 dagar om året. Det kanske inte kan ske nu, men om ett par veckor.

8 kommentarer:

 1. Simon Pudels matte9 maj 2014 19:03

  Äntligen ett vettigt parti! Du har min röst i valet, Sverker!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Det är trevligt med förnuftiga människor.

   Radera
 2. Instämmer helt med Simon Pudels matte! Skicka omgående ett gäng röstsedlar till mig.

  SvaraRadera
 3. Jag röstar på dig, Sverker, helt klart!

  SvaraRadera
 4. Haha, jag röstar definitivt på dig Sverker! Önskar att fler politiker var lika kloka som du!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja, tänk vilken bra värld vi skulle ha då.

   Radera