4 maj 2014

En dag kom det en Olof och hälsade på mig

BESÖKARE Stannar det en bil på andra sidan min väg, så åligger det mig att kontrollera vem det kan vara. Här använder jag min jag-ska-bara-nosa-lite-stil, för att förvilla husse.

Det är alltid roligt när det kommer någon och hälsar på. En som hälsade på för att par dagar sedan, var Olof. Han är en gammal jobbarkompis till min husse, när husse arbetade på tidning. Jag vill ha Olofs bil.

Jag såg när den röda bilen kom och stannade på andra sidan min väg. Eftersom jag inte får korsa gatan själv, använde jag mig av en väl inövad taktik. Jag går och nosar lite förstrött och rätt var det är, så finns jag på vägens motsatta sida. Det fungerar för det mesta utan att husse märker något.
En gång i tiden hade vi en husbil. Den saknar jag. Olof kom med en husbil, minsann. Den hade han byggt själv. Inte hela, förstås. Det var en skåpbil från början, som har blivit en husbil.
Hade jag en husse som var normalhändig med såg och hammare, så skulle han också kunna göra en husbil till mig. Nu har jag tyvärr ingen sådan husse.
Det var roligt att få se Olofs husbil och det var roligt att få träffa honom igen.

Hej så länge
Sverker

Leg. husbilssaknare

OLOF Det var Olof som kom i den röda bilen. Förra gången kom han i en annan bil. Olof är väldigt snäll, vill jag tala om för dig.

PERFEKT Inne i bilen skulle det få plats en Sverker och en husse. Dessutom kunde man laga mat och det fanns ett kylskåp som man kunde ha korv i. Inget saknades alltså.

MIN Det här var min husbil. Den var större, men vi var ganska många på den tiden. Med den åkte jag runt i hela Europa. Det var roligt. Nu har jag ingen husbil alls.

2 kommentarer:

  1. Jag har också en husbil fast den är blå (Toyota Yaris) Det går säkert att sova i den och man får nog in flera hundra korvar i den! Vill du ut och åka med mig i sommar i min husbil?

    SvaraRadera