5 maj 2014

På väg mot medeltiden

BRO För att komma till borgen, var jag tvungen att gå över den här bron. Vilken tur att de byggde bron så bra på 1300-talet, så att den fortfarande finns kvar. Trots det dånande vattenfallet långt inunder mig, var jag inte ett dugg rädd.

När vi åkte hem från min Per, så tog vi lite bakvägar. Vid bakvägen ligger det en ruin efter en 1300-talsborg. Den heter Svaneholm. Den ville min Agnes åka till, så hon kunde plocka blommor.
Jag ville se om det fortfarande fanns några västgötaspetsar som sprang omkring där.


Först fick man köra bil på en liten, liten väg. Det var inte så roligt. Sedan fick man gå en bra bit på en stig. Det var roligt.
På stigen skulle man passera en lång bro över ett mäktigt vattenfall, säkert större än Niagara falls. Jag var inte ett dugg rädd när jag gick över bron, trots det dånande vattnet inunder mig.
Borgruinen visade sig vara en stor stenhög. För att kunna komma upp gick man i trappor. Längst upp fanns det ett hål. Det var allt. Inte en västgötaspets i sikte. Ganska bortkastad tid. Man fick inte ens reda på varför de byggde borgen, bara att tyskarna stal den 1364. Det var inte snällt.
Agnes däremot var helt nöjd. Det växte massor med gula blommor där. Hon plockade många, många blommor. Hon brukar göra så, när hon har chansen.
Det blev en bukett till oss och en bukett till min resursfamilj.
Nu har vi varit där, så nu behöver vi inte åka dit igen.

Hej så länge
Sverker

Leg. fornminnesforskare

MÅLMEDVETET Raskt går min Agnes och jag mot det forntida målet. Min husse har som vanligt halkat efter. Det är ju inte så konstigt med tanke på hur gammal han blev dagen innan.

ÖVERVAKA Inget får hända min Agnes. När hon plockade blommor, så intog jag en hög position. Därifrån kunde jag övervaka landskapet, så inget farligt närmade sig.

ENVIS Har min Agnes väl börjat plocka blommor, så är hon svår att stoppa. Jag gick omkring och nosade efter västgötaspetsar, men det fanns inte ett spår från denna ädla hundras. Frånsett mina egna spår och markeringar, förstås.

HÅL Detta är hålet på toppen av stenhögen. Det var hålet man skulle se. Nu har jag sett det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar