2 maj 2014

Fin födelsedagsfest – men utan Sverker

HEM Jag visar min Agnes vägen till min Pers hus. Vi har just varit ute och gått efter min middag. Fast det var en sak jag inte visste …

Eftersom husse fyllde jämna år, så hade jag bespetsat mig på lite mer än en liten, liten tårtbit. Särskilt som vi åkte bil till min Per i Mantorp. Där brukar det minsann bli rikligt med fördisk.

Det fanns ingen Per hemma när vi kom fram. Husse hade dessbättre en egen nyckel. Så fort som Lucy upptäckte min husse, han som försökte ta Lucy från min Per förrförra julen, så sprang hon och gömde sig under tv-soffan.
Jag lät mig smaka av det goda vattnet ur Lucys dricksvattenfontän. Min husse och min Agnes försåg sig med smörgås och en kopp kaffe ur min Pers espressomaskin.
Senare, efter jag hade fått min middag, så tog vi en ganska lång promenad. Många intressanta nya dofter finns det i Mantorp.
Sedan gick jag in i huset. Min husse och min Agnes gick inte in i huset. Jag var ensam med en katt. Så fort Lucy fått klart för sig att inte husse var där, så kom hon ner till mig. Sedan väntade jag hur länge som helst.
När rymlingarna äntligen kom hem, hade de min Per med sig. Det visade sig att de hade varit på restaurang i Linköping. Husse visade mig bilder.
– Det var det godaste kött jag någonsin ätit, sade jubilaren.
Tack för det, tänkte jag. Men jag är inte avundsjuk, fast det var orättvist.

Hej så länge
Sverker

Leg. kattvakt

VAKTKATT När Lucy märkte att inte husse var i huset, så gick hon och lade sig på sitt utsiktstorn. Där kunde hon ligga och titta på mig. Jag tittade inte på henne.

FEST Min Per och min Agnes sitter och förser sig av livets goda i Linköping. Stackars Sverker är lämnad alldeles ensam i Mantorp, om man inte räknar en katt. Det gör man inte gärna.

SVERKERMAT Varför visar min husse mig sådana här bilder? Jag var ju inte där. Inte ens fördisk tog de med sig hem.

NATT Min husse, min Per och min Agnes kom inte hem förrän det var natt. Det var väl det dåliga samvetet som så småningom drev hem dem. Tänk att min Agnes och min Per törs gå själva utan västgötaspetseskort genom det livliga Mantorp.

2 kommentarer:

 1. Simon Pudels matte2 maj 2014 11:27

  Det var riktigt lumpet gjort av dina tvåbentingar! Låsa in dig med en katt och låta dig svälta!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Om du bara visste hur jag led. Det var riktigt synd om mig. Jag hade behövt den där köttbiten istället för min husse.

   Radera