21 april 2014

Vår vår är mest min vår

BORTA De lata fåglarna får leta efter mat någon annan stans. Min geniala fågelmatningsstation har tagits in på service och uppgradering. Jag tycker nog att det har varit lite orättvist att fåglarna kan äta från morgon till kväll.

Har du märkt att det börjar bli varmt ute? I alla fall har det blivit det hos mig, så det är mest min vår. Solen skiner och temperaturerna stiger. Igår hade jag inte mindre än 20 temperaturer. Då är det varmt. Massor med blommor har jag också och fåglar och ekorrar som beter sig på det mest skamlösa sätt.

Min geniala fågelmatningsstation har plockats ner för service. Fågelfröna är slut. Nu får fåglarna och den lilla rävungen skaffa mat själva. Enligt husse så ska det finnas mat i skogen. Jag har letat, men inte hittat något.
Ett annat säkert vårtecken är att frukostfördisken inte består av gröt, utan den har blivit utbytt mot filmjölk. Både Lucy och jag föredrar gröt.
Utomhus så snubblar man omkring bland massa blommor i olika färger. Det gröna gräset gör att jag syns bättre. Det är bra, eftersom jag är så stilig. Också Lucy syns bättre. Det är inte bra, eftersom hon är ful.
Om jag bara väntar lite, så är det snart sommar. Då kanske min Agnes dyker upp. Det gör hon ibland när det är varmt. Hon badar. Det gör inte jag, men jag kan skälla upp henne från stranden. Jag har lyckats varje gång.
Det värsta med sommaren är att husse tycker att det räcker att äta sallad. Mycket tråkig fördisk blir resultatet.
Glad vår önskar Sverker.

Hej så länge
Sverker

Leg. vårhund

TULPANER Nu dröjer det inte länge förrän tulpanerna blommar. Med lite tur så får vi njuta av dem. Rådjuren och jag är inte riktigt överens om vad man ska ha tulpaner till.

FARLIGT Nu gäller det att traska försiktigt. Det är en överhängande risk att man annars snubblar på någon blomma. Det bara kryllar av dem överallt. Men snart kommer Stig, min robotgräsklippare, ångandes. Då är inte blommorna så malliga längre!

JÄRNEK Det stiliga på denna bild är jag. Det som blommar är en järnek, enligt husse. En gång i tiden var den väldigt liten och stod i en julgrupp. Så alltså; det är ingen järnek. Det är en julek.

KÖRSBÄR Snart, snart kommer körsbärsträdet att blomma. Då kommer det massor med humlor dit. Sedan blir det sommar och det blir körsbär på trädet. När de nästan är mogna, så kommer det massor med fåglar dit. Sedan finns det inga körsbär kvar till min husse. Då säger husse att han ska såga ner körsbärsträdet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar