24 april 2014

Filosofiska språkrummet öppet för dig idag

VATTENSPEGEL Ibland stannar jag upp och filosoferar (=tänker konstiga tankar). Idag ska jag ge förklaringar på ord jag hört, som jag senare har filosoferat fram betydelsen av. Den här bilden ger förklaringen till ordet vattenspegel.

Ibland stannar jag upp och filosoferar över ord. Filosoferar betyder att man tänker djupt och konstigt. Vad betyder somliga obegripliga ord, är det jag funderar över. När jag är färdigfilosoferad, har jag för det mesta kommit på lösningen.

Tänk vilken tur du har, som läser min blogg. Den är väldigt allmänbildande. Idag får du ju lära dig några nya ord, som du säkert inte kunde innan.
Eftersom jag vet nästan allt, så har ju jag svaret på det mesta. (Till exempel hur det kommer sig att jorden är platt.)
Idag får du svaret på några ord jag hört, men inte vetat vad det varit. Detsamma gäller nog dig. Som du säkert förstår, så ligger det mycket tankearbete bakom. Å andra sidan är det ju en ovanligt skarp hjärna som har tänkt.

Hej så länge
Sverker

Leg. ordfilosof

SKOGSSIPPA Om de här vita blommorna växer hemma vid mitt hus, så heter de vitsippor. Om samma sorts blommor helt plötsligt finns i skogen, så heter de skogssippa.

HUNDRING Om du tar och gör en ring av något, exempelvis ett koppel, och placerar en hund i mitten. Då har du fått en hundring. Får du plats med fem hundar, så har du en femhundring.

SOLFJÄDER För att kunna åstadkomma en solfjäder behöver du en fjäder och en sol. Detta innebär att solfjädrar bara kan förekomma på dagar när solen skiner.

ISJAKT Vem är det som flyger fram här? Jo, det är ju jag, Sverker. Det är på isen jag jagar. Alltså vad du ser här är en isjakt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar