20 april 2014

Påsken räddades av min resursfamilj

ÖVERBLICK Innan min flock satte sig, ville jag få en överblick över vad som fanns på bordet. Tror du att jag försöker stjäla något? Verkligen inte! Sådan är inte jag, så länge någon ser mig.

Som vanligt får min resursfamilj träda in, där min husse misslyckas alltför grovt. Så även igår. Det är inte nudlar på påskafton (10 st för 7kr). Nej det ska vara festmat. Sådan finns att tillgå hos min resursfamilj. Rikligt (till sådana som husse) och inte alls rikligt (till sådana som Sverker). Men några smulor från bordet tillföll även mig.

Det var många på kalaset. Där fanns en Calle, resursmattes bror, som hade bidragit med gravad som rökt lax. Han hade själv gjort allt från att ha fiskat upp laxarna till att lägga dem på tallrikarna och allt där emellan. Där fanns en resursmatte som hade lagat all den goda maten alldeles själv. Där fanns en resurshusse, som bidrog till den goda stämningen genom att inte klippa mina klor. Och så fanns det en husse.
Husses insats under kvällen var att äta själv, samt säga: ”Nej, inte så mycket. Han ska ha bara lite, lite.” Den felaktiga uppmaningen var riktad till min resursmatte, när hon var i färd att göra en liten påsktallrik till mig av bordets överflöd.
När vi åkte hem, hade det redan blivit mörkt. På min väg, från kurvan och hem, såg jag inte mindre än sju harar. Finns det månne påskharar i alla fall?

Hej så länge
Sverker

Leg. värdig påskfirare

PÅSKÄGG Här kan du se vår outfit vi hade igår. Inte bara att husse har formen av ett påskägg, igår hade han liknande färger också. Hans illoranga byxor kommer från Old Navy i Seattle. Den käcka skarpgula kavajen kommer från Garys på Storgatan i Tranås. Husses trevliga svarta t-shirt inköptes i ett varuhus i Toulouse. De bra svarta sockorna fyndades på Fred Mayer i Seattle tillsammans med ytterligare 39 par likadana. (Allt för att slippa sortera strumpor.) Skorna är ett rea-fynd från den där staden som Ingrid bor i i USA (Bristol, Connecticut).
Själv har jag på mig min tjusiga päls. Jag har fortfarande vinterpälsen, trots påskvärmen. Under tassarna har jag mina praktiska trampdynor. Mina klor behöver INTE klippas.

PÅSKMAT Då jag hade viss brådska att få i mig maten, så ser du inte vad jag fick för läckerheter av resursmatte. Men det var faktiskt små bitar av Calles lax. Det skulle jag aldrig ha fått av husse. Jag satt vid resursmattes sida hela måltiden.

LAMMSTEK Efter lax, sill ägg och annat smått och gott, skulle det bli lammstek. Nu blev det tyvärr ingen tilldelning till mig, men… Pang, sade det när den ugnsfasta formen for i golvet. Vad snällt av resursmatte, tänkte jag. Det visade sig dessvärre att det var helt fel tänkt av mig och fel gjort av resursmatte. Jag förpassades ut ur köket och den goda såsen torkades upp. Senare hann jag dock länsa soporna på läckerheter, innan jag blev ertappad.

SNÅLAST Husse hade vänligheten att bjuda mig på den serverade rabarberpajen. Jag fick ungefär två kubikmillimeter, det vill säga två smulor.

SÄKERHETSKONTROLL Med tanke på att vi såg så många harar, som försökte smita från strålkastarna sken i går kväll, ville inte jag lämna en teori oprövad. Det kan ju vara så att hararna kommer med påskägg. Jag kände det nödvändigt att förvissa mig om att min tomt var ren från påskägg i dag på morgonen. Det var den.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar