25 april 2014

Det blev bara damm av blommorna

FULT Hur snyggt tycker du att det är med grytor som bara innehåller ett och annat ogräs? Jag tycker det är väldigt fult. Det saknas blommor. Röda, gula och violetta är snygga.

Inga blommor finns det i grytorna hemma. Ja, jag har klagat hos min husse.
– Vi kan inte köpa blommor än, Sverker. Vi måste ha vattenpumpen i sjön först. Annars kan vi inte vattna blommorna och då vissnar de.
Hur svårt kan det vara att lägga dit en vattenpump?


– Ska vi inte göra i ordning rabatterna först, så Stig kommer fram?
Husse gör allt för att skjuta upp saker och ting. Lat kallas det.
Jag bestämde att vi skulle börja med vattenpumpen. Sagt och gjort. Det gick fort och lätt, men trots det så svettades husse som en syndare i kyrkan.
– Vi börjar med att göra rent dammen. Vi tömmer den med dammpumpen och fyller på nytt vatten.
Hur går det med blommorna? Nu har vi ju vatten.
Husse letade rätt på fontänpumpen och började tömma dammen. Först räddade vi massor med grodrom och grodyngel och placerade dem i en gul hink.
Om man rör om i dammen, så blir vattnet riktigt smutsigt och gott. Tekniken är smutsigt vatten ut – rent vatten in. Det håller på just nu, så vi får se hur det går.
En riktig groda dök upp och satte sig att sola. Snart får hon sällskap med sina små grodbarn. Och guldfiskarna. De tycker om grodlarver, säger husse.
Nu får vi se när det kan bli några blommor. Jag hyser inga stora förhoppningar.

Hej så länge
Sverker

Leg. vattenhund

RABATT Rabatten vid gäststugan är inte mycket att hurra för. Jo, det är klart om man är förtjust i vissna fjolårsblommor, så kan det vara lämpligt att ställa sig och hurra.

TOM Riktigt tom blir inte dammen, men nästan. Ser du den gula hinken? I den finns det grodrom och grodlarver.

SMUTSIGT Nu ser du hur smutsigt vattnet blir om man rör om. Du kanske ser grodan också? Den fanns där i höstas också. Jag tror att det är hon som har lagt all rom. Kanske.

GRODA Precis så här ser min groda ut, där hon står och badar i smutsigt vatten. Om ett par timmar får hon bada i rent vatten. Då blir hon nog glad.

4 kommentarer:

  1. God afton! Jag funderar på om det fortfarande går bra att ställa frågor till dig, jag tog ju inte chansen när du var "paushund". Om det nu går bra undrar jag av ren nyfikenhet om du heter något mer än Sverker Hedbor? Jag vet ju att många västgötaspetsar har lite roliga fyndiga "efternamn" men jag förstår att du tagit din husses efternamn

    SvaraRadera
  2. I min stamtavla står det Tasse. Men det heter jag bara där. Mitt artistnamn är Sverker. Vill du veta vad min mamma och pappa hette också, så kan jag naturligtvis ta reda på det. Jag har ju stamtavla. Husse har ingen stamtavla.

    SvaraRadera
  3. Så gulligt det låter att heta Tasse, mitt efternamn Pettersson känns inte alls lika rart men enligt min stamtavla heter jag det :)

    SvaraRadera