4 januari 2014

Jag vill se trängselavgift på min väg

AVGIFT Det här är precis vad som skulle behövas på min väg:Trängselavgift. Jag blev inspirerad av nyheten att de ska höja både i Stockholm och i Göteborg.

Du kan inte ana hur trång min väg är. Där skulle det verkligen behövas trängselavgift. I Stockholm och Göteborg har de redan trängselavgift (som skatten kallas). Den ska höjas rekorderligt. Höjningen i Stockholm ska gå till att finansiera tunnelbana och i Göteborg till någon bro. Hos mig på min väg kunde avgiften gå till att ta bort groparna.

Jag har ingen tunnelbana. Jag har ingen kollektivtrafik alls. Någon bro har jag inte heller. Och behöver ingen heller. Men jag har en dåligt skött grusväg. Mycket dåligt skött. Dessutom är den smal och saknar belysning.
Hur ska man då kunna ha råd att göra den lite bredare, asfaltera den och sätta upp några lyktstolpar? Jo, genom att låta fluktarna (=de som åker och tittar på våra hus) betala för sig. Vi inför helt enkelt trängselavgift.
Du ska veta att det är mycket trafik på min väg. Idag mötte vi till exempel fyra bilar. Då blir det så trångt så jag måste stå utanför vägen och vänta på att bilen ska passera.
Nej, låt de nyfikna Tranåsborna betala för sin nyfikenhet, så jag kan få en bättre väg.

Hej så länge
Sverker

Leg. avgiftsivrare

TELEVISION Går du in på SVT:s sida, så kan du se vad regeringen har i bakfickan för Stockholmarna och Göteborgarna. Det är rätt åt dem, eftersom de är så malliga. Men de skulle också kunna få betala om de ska åka på min väg.

TRÄNGSEL Du ser själv hur trångt det är på min väg. Jag måste stå vid sidan av och vänta när det kommer en fluktare. Här behövs trängselavgift.

GROPIG Ser du groparna i vägen? Så här på dagen förstör de bara bilarna, men det har hänt flera gånger att husse har snubblat i dem. Det är på kvällarna när det är kolmörkt. Han hade sönder ett par jeans i går, när han drog omkull i gruset som en full elefant.

TRÅNGT Ingen direkt bred väg det här. Dessutom är den hårt trafikerad som du ser. Här kommer det till exempel en stilig västgötaspets och går. Men vad skulle hända om det kom ett par bilar också? Blir det plats kvar till den stiliga hunden? Svaret är ett rungande nej.

2 kommentarer:

 1. Simon Pudels matte4 januari 2014 19:01

  Alltså Sverker, har du fulla elefanter som drar sönder sina jeans på din väg? Har du kollat vad husse häller i din vattenskål egentligen?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var min husse som drog omkull som en full elefant. De håller inte till på min väg, utan de snubblar runt i Botswana efter de har festat på torsdagarna.

   Radera