31 december 2013

Ett urval av årets sämsta bilder

Det här har inte varit en lätt uppgift. I år har husse lyckats ta 11.062 bilder, varav de flesta är helt totalt kassa. En del av dem kan ju sorteras bort, eftersom de inte rör min utmärkta högkvalitativa blogg. Men jag kan berätta att det är många, många kvar.
Det finns säkert många bilder som är sämre, men jag presenterar ett urval av de bildkandidater som jag hittade. Bilder som lätt hade platsat i denna årskrönika.


ETT GOTT NYTT ÅR

Hej så länge
Sverker

Leg. fotomodell

JANUARI Snö och mitt på dagen. Det är riktigt ljust. Kan man inte då begära att en vanlig normal husse ska kunna ta en skarp bild av sin trevliga västgötaspets som poserar så stiligt? Jo, det kan man. Låt januaribilden representera årets tillkortakommande från min husse.

FEBRUARI Min Agnes var hemma och tog en paus från studierna av djur i diken i Uppsala och min husse ville ha en bild när hon och jag tog en promenad. Hade det inte varit trevligare om hela jag hade varit med? Hade inte min feta husse kunnat böja sig?

MARS Här hade husse tänkt att jag skulle stå och titta beundrande på påskriset. Men varför skulle jag det, undrade jag och hoppade ner från fåtöljen. Så tjusigt är ju inte riset.

APRIL Min husse fuskade och lade dit en godisbit bland fjolårslöven. Sen skulle du tro att jag stod och beundrade snödropparna. Men jag tog godisbiten snabbare än husse hann trycka av kameran. Men han fick ju med min tass.

MAJ Tanken här var att jag skulle stå och språka med Tranås kulturspringpojke Claes under Tranåsmässan. Men jag tyckte tjejen i bakgrunden var sötare, så jag tittade på henne istället. Hade motljusskyddet varit rakt, hade du sluppit de mörka hörnen.

JUNI På själva nationaldagen den 6 juni fick jag ett blågult band runt halsen. Sedan försökte husse få mig att posera framför den där busken som man inte kan stava till. Men bandet kliade, så jag kliade mig istället.

JULI Min Per försökte laga sin gräsklippare. Efter att ha gett honom ett gott råd (=lämna in den istället), så gick jag. Min husse var som vanligt sen med kameran. Bilden blev ju ganska kass måste jag säga.

AUGUSTI Nu var husse i USA. Han skickade hem denna bild för att skryta med hur stora spindlar de har där. Under tre år på fotoskola så lärde han sig tydligen inte att man inte ska dra in en blixt rakt in en fönsterruta.

SEPTEMBER Min lillreursmatte Emma hade fått en bebis, Jakob. Naturligtvis valde jag ut några lämpliga presenter åt honom, bland annat denna utmärkta verktygslåda. Självklart ville jag visa dig vad man ska köpa till nyfödda pojkbebisar, men varför skulle jag vara med? Jag hade ju bara dragit din uppmärksamhet från presenten.

OKTOBER Här ska det rensas ogräs. Husse ville störa mig i mitt arbete. Jag skulle stå upp och titta på ogrässamlingen i skottkärran. Jag slet dock på vidare och bara svansen syns. Man kan tro att skottkärran har svans.

NOVEMBER Kylan börjar smyga sig på och vedhämtningssäsongen har börjat. Detta ville husse manifestera med en bild på mig släpandes på ett vedträ. Synd bara att inte hela jag är med och att vedträdet döljs av onödig vegetation.

DECEMBER Nu kom det rekordmycket snö, som sedan smälte rekordfort. Jag var alldeles snöig på huvudet. Det tyckte husse såg väldigt käckt ut, så han beslöt sig för att ta en bild. Jag beslöt att det skulle vara stiligare utan snö på huvudet. Då blev det som det blev.

7 kommentarer:

 1. Gott Nytt År Sverker och jag hoppas få glädjas åt Dina kloka inlägg och husses bra (och dåliga bilder) även under 2014./E-beth

  SvaraRadera
  Svar
  1. Gott Nytt själv. Fortsättning följer.

   Radera
 2. Gott Nytt År !! Du är bara bäst! Nils_Ingemar

  SvaraRadera
 3. Gott Nytt År Sverker med husse! Ser fram emot att fortsätta läsa dina underfundiga synpunkter ur en klok västgötaspets perspektiv. Tycker att din husse förtjänar en viss upprättelse, vanligtvis är hans foton långt ifrån kassa kram Hilda (västgötaspets)

  SvaraRadera
 4. Gott Nytt År önskar jag Er alla och tack för en underbar blogg!

  SvaraRadera
 5. Ett av de första jag gör när jag öppnar datorn på morgonen är att läsa Sverkers
  blogg, Jag önskar ett Gott Nytt År och en fortsättning av denna härliga blogg.

  SvaraRadera
 6. Gott Nytt År önskar hela Götenegänget.

  SvaraRadera