3 januari 2014

Del II av 2013 års största händelser i världen

Jag fortsätter med att presentera de största och viktigaste händelserna som inträffade i världen förra året. Förra året var det 2013. I år har det blivit 2014.
Den här gången har turen kommit till andra halvåret, som kommer direkt efter första halvåret.
Titta på bilderna minns och njut.


Hej så länge
Sverker

Leg. årskrönikör

JULI Världens största byggprojekt förra året, var då vi byggde ett trädäck åt min Per. Lucy, den franska kattan, trodde förstås att vi byggde det åt henne. Det världshistoriska ögonblicket då sista av de 1717 skruvarna skruvades i av min Per, är fångat på denna bild. Jag kan nu äntligen koppla av som projektledare. Som du ser hjälper min Agnes till också. Husse gjorde inte så mycket. Han är så lat. Trots detta så svettades han som en syndare i kyrkan bara han tog tag i en skruvdragare.

AUGUSTI Min husse drar åter till USA och lämnar kvar mig. Den här gången skickade jag med min Agnes, som kan hålla ordning på hans pass. Men tro inte det gick någon nöd på mig. Jag var hos min resursfamilj. Det var tur för dem att jag var där när min resurshusse skulle rensa sina stuprör. Han hyrde en skylift och jag tog på mitt ansvar att kontrollera att allt var som det skulle, innan min resurshusse fick stiga till väders. Dessutom var han så snäll, så han åkte till mig och tog ner flagglinan. Nu kan vi hissa flaggan på min födelsedag!

SEPTEMBER Helt odramatiskt skulle jag, min Agnes och min husse gå ut och plocka svamp. Inget särskilt med det. Men så hände det en fruktansvärd olycka som gav eko världen över. Jag gick ner mig i ett träsk och fastnade. Hade inte min Agnes upptäckt mig, hade jag väl suttit där än i denna dag. Det är tur för mig att Agnes finns och att hon är så stark. Min Agnes hittade massor med svamp.

OKTOBER Årets högvinst i världen var när diskmaskinen gick sönder hos min resursfamilj och det inte fanns reservdelar. Äntligen fick jag fördiska där också. Det brukar jag inte få, vilket är väldigt synd. Det är nämligen så att min resursmatte lagar världens godaste mat. Hoppas diskmaskinen går sönder igen.

NOVEMBER När husse och jag var ute och gick i skogen, så skadade jag mig svårt i min vänstra tass. Det var inte så att jag pep och gnällde. Jag är väl man, så jag gick på tre ben och led i tysthet. Dessvärre var veterinären inte hemma och när veterinärspraktiken öppnades igen, så var jag frisk. Nu hoppas jag att husse satsar på korv, när han har sparat in veterinärarvodet.

DECEMBER Husse tyckte att det skulle vara stiligt med lite snö, så jag fixade snö. Mycket snö. Trädgården såg så välskött ut. Denna min bedrift avspeglade sig i hela pressen. Sedan började min husse klaga på att det var för mycket snö. Då smälte jag all snö. Då var inte det bra heller, eftersom husse ville ha en vit jul. När ska han bli nöjd?

2 kommentarer:

  1. Jag blir lika glad varje gång jag hittar uppdateringar på din sida Sverker. Du har haft ett händelserikt år./E-beth

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack. Det är meningen att du ska bli glad. Alla andra ska också bli glada.

      Radera