19 september 2013

Stolt kan jag presentera årets budget

BUD Geten med horn, som står lite i bakgrunden, heter Bud, eller Budgeten. Det är han som under min ledning har gjort årets budget.

Det är inte utan stolthet jag kan presentera årets budget. I år – liksom tidigare år – är det arbetslinjen som ska premieras. Det är de (=Sverker) som sliter och jobbar, som är värda ett bättre liv.

Slöfockar som smiter från allt vad arbete heter (=Lucy), ska dela med sig av sitt överflöd.
Pensionärer (=husse) har gjort sitt och ska inte ha mer. En levnadsstandard väl under existensminimum är önskvärt för den kategorin.
En extra satsning görs dock på skola, vård och omsorg, så att det kan bli mer pengar över för placering i skatteparadis.


Hej så länge
Sverker

Leg. finansminister

Så blir det för olika grupper


KATTER
Både torrfoder och oxkött blir snart ett minne blott för denna parasitgrupp. De lever helt på andras bekostnad och ägnar dagarna åt att sova och leka med leksaksmöss. Fångar man inga möss, så ska man inte heller äta. Det räcker gott med torrfoder och vatten.


PENSIONÄRER
Detta är ännu en grupp som lever på andra. Det räcker gott med två skivor blodpudding och utan lingonsylt. Det riktiga vore en rejäl höjning av skatten, samtidigt som pensionerna sänks. Denna högljudda grupp måste inse att de har gjort sitt och bör fasas ut ur samhället.




ARBETARE
De som arbetar och sliter dagarna i ända (=Sverker) bör inte betala någon skatt alls. Vi kan dessutom kräva att det ska stå ett litet RUT-avdrag (=i det här fallet en Agnes) och servera oss våra måltider. Är vi dessutom politiker, ska vi kunna sluta tjäna allmänheten efter ett fåtal år, fast fortfarande med välförtjänt arvode (=en normal årslön per månad).

4 kommentarer:

  1. Hej Sverker
    Idag kan du nog hoppas på ett riktigt skrovmå till lunch
    Jag hälsade nämligen på din husse förut på resturangskolan, då sa jag till honom att han skulle be om en stor doggybag, eftersom pensionärer inte behöver så mycket mat.
    Så nu får du vänta och se om det blir något gått till dig.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det blev inget. Han hade inget till mig. Sådan är han.

      Radera
  2. Kan man skicka bud med geten så den hämtar mat åt en?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Bud bor i Frankrike. Södra Frankrike utanför Rodez. Kan du franska, så kan du alltid försöka.

      Radera