26 november 2013

Nu slipper jag skämmas över min matskål

RÄTT/FEL Matskålen till vänster är min nya skål. Den är rätt, för det står DOG på den. Hund betyder det. Matskålen till vänster är min gamla skål. Den är fel, för det är morötter på den. Kanin betyder det.

om du kom ihåg så glömde min husse min matskål hos Tora och Anders i Uppsala. När han väl kom ihåg och ta hem den, hade han sönder den när han packade upp.
Sedan kom katastrofen: min husse köpte en matskål som var avsedd för kaniner med morötter på.


Nu fick jag gå hela dagarna och vara orolig över att någon skulle komma och hälsa på. Oj, vad jag hade skämts då.
– Det var märkligt vad kaninen är lik en västgötaspets.
– Jag trodde att Sverker var en hund. Varför äter han ur en kaninskål?
Dessbättre slapp jag sådana kommentarer.
I lördags köpte husse äntligen en ny matskål till mig. Gissa om jag blev förvånad? Det står DOG på den, vilket är utrikiska och betyder hund. Jag är en hund, så det är helt rätt.
Vad som är helt fel, är att matskålen är alldeles för liten. För min husses portionstilldelning räcker den, men det kanske kommer någon vettig människa, som vet hur mycket mat jag behöver, som vill mata mig.

Hej så länge
Sverker

Leg. matskålsägare

YNKLIG Även om min nya matskål är rätt, så är den fel. Har du sett en ynkligare portion? Knappast. Man kan ju tro att det är en kaninportion.

GODKÄND Vid det praktiska provet av den nya matskålen, så kunde jag godkänna den. Det var ju en likadan jag hade innan. Felet är bara att den innehåller för lite mat och fel mat. Jag undrar hur många lövbiffar det får plats i den? Det tycker jag skulle vara en bra test.

EFTERRÄTT Du ser att jag ätit upp ordentligt. Nu väntar jag bara på efterrätten. Den uteblev igen. Som alltid. Numera står matskålen i en likadan tallrik som min vattenskål, så nu står den still, vilket kan vara praktiskt.

2 kommentarer:

  1. Hej Sverker! Om det kan vara till någon tröst, så är det lika snålt där jag bor. Du som vet allt finns det något västgötaspetsfack? / Hilda

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det borde det finnas. Men det är skönt att veta att jag inte lider ensam.

      Radera