25 november 2013

Fotstöd eller prinsessa

FOTSTÖD När jag tittar på TV sparkas jag in i ett hörn i soffan. Inte nog med det. Jag får tjänstgöra som fotstöd och fotvärmare åt min husse.

Efter att ha varit och hälsat på kattan Lucy, den före detta franska gatflickan, så kan man inte undvika att reflektera över hur olika ödet drabbar oss.
Jag kan erkänna att Lucy hade en dålig start på Toulouses gator, men för den skull behöver hon ju inte ha det bättre än mig nu.


Det är inte nog med att hon får mycket bättre och godare mat. Nej då. Hon har kuddar och liggplatser överallt. Hon sitter på matbordet och äter från min Pers tallrik. Jag får på sin höjd fördiska.
Tittar jag på TV, så får jag tränga in mig i ett hörn och vara fotstöd åt min husse. Lucy, den bortskämda kattan, har en egen kudde i soffan, där hon ligger som en prinsessa. Jag ger mig den på att hon får titta på Animal Planet hela dagarna. Dessutom har hon mycket, mycket större tv-bild.
Vad händer om jag skulle leka med blommorna hemma hos mig?
– Fy Sverker, skulle det säkert låta från min oförstående husse.
Vad händer när Lucy leker med blommorna hemma hos sig?
Hon får fortsätta med det! Dessutom har min Per köpt en plantering med kattgräs som håller på att gro.
Vem köper hundgräs till mig?

Hej så länge
Sverker

Leg. förtryckt

TRON När Lucy tittar på TV ligger hon på en egen tron. Hon behöver varken vara fotstöd eller fotvärmare. Har hon inte lust att leka prinsessa framför TV:n, kan hon gå ner i köket och äta lite lövbiff.

VÄXTMÖRDARE Lucy både fransar och äter växter. Hon kammar bladen med sina klor, så de går sönder. Sedan tar hon en tugga då och då. Vad blir straffet? Hon ska få eget kattgräs! Dessutom sitter hon på bordet. Det får inte jag.

4 kommentarer:

 1. Man kan ju undra var rättvisan håller hus?! / Lu

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja den finns inte hemma hos mig i alla fall.Då hade jag haft det bättre än Lucy.

   Radera
 2. Attans, så orättvist det kan vara. Katta får väl dela med sig... tycker vi :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Särskilt av maten. Jämför lövbiff med Doggy. Vilket skulle du välja?

   Radera