24 november 2013

Jag hälsade på min Per och hans bortskämda katta

ÖVERVAKNING All matlagning skall ske under min övervakning. Roligt att veta vad det blir att äta. Dessutom kan någon tappa något. Men det var bättre på farfars tid. Han tappade alltid stora bitar till mig.

Igår var jag och hälsade på min Per. Med par resan hade jag tagit med mig min Agnes och min husse. Eftersom vi ändå var hos min Per, så blev det av sig själv så att vi också hälsade på kattan som bor hos honom.

När vi kom fram, var min Agnes väldigt hungrig. Det kan vara nyttigt för henne och känna hur det känns, när man är utan mat. Jag blev lämnad hemma med kattan Lucy, när de andra åkte och handlade, men jag hoppades att de skulle tänka lite på mig.
Kan du tro, snart fräste det trevligt från två stekpannor på spisen. En stekpanna till min Per, min Agnes och min husse och en egen stekpanna till mig. Tacksamt och hungrigt följde jag matlagningen från golvet. Jag undrade vilken av stekpannorna jag skulle få.
Nu går det ju alltid som jag tänkt mig, men jag fick fördiska så småningom.
Men hur var det med kattan Lucy, den före detta franska gatflickan, undrar du säkert. Jo, som vanligt intog hon snabbt platsen under soffan när hon hörde min husse. Han försökte ju ta henne från Per för ett år sedan sådär. Det vill hon inte.
Däremot ville hon hälsa på mig och då tittade hon över soffkanten. Hon hoppade nämligen upp i soffan. När min Agnes kom låg hon också kvar i soffan.
Jag fattar inte varför hon är rädd för min husse. Han tänker inte ta henne och jag vill inte ha henne här hemma. Jag tar hellre hela fördisken själv.

Hej så länge
Sverker

Leg. besökare

SPÄNNANDE Vilken av stekpannorna är till mig? Ja, det var riktigt spännande när de gjorde två olika tacosköttgrejer. Vilken skulle vara bäst till en västgötaspets? Ja, det blev ju inte alls som jag tänkt mig. Så kan det också gå.

HUSSEPOSITION När kattan Lucy hörde min husses steg i trappan bara dök hon in under soffan. Där låg hon och tittade malligt på min husse, som inte fick, eller kunde, klappa henne.

SOFFPOSITION Nu har kattan Lucy flyttat sig till sin position i soffan. Om husse skulle gå dit, så skulle Lucy gå till sitt gömställe under soffan. Sådan är hon.

ORÄDD Om jag eller min Agnes är i faggorna, så ligger hon kvar i soffan. Då är hon inte rädd. Det är antagligen skönare uppe på soffan än under för en katta.

LÄSKIGT Den här bilden vill jag helst inte se. Inte bara för att den är suddig, utan för att MIN Agnes ligger och gosar med den fula f.d. franska kattan. Jag finns där också! Detta är inget en västgötaspets ska behöva uppleva.

2 kommentarer:

  1. Det är orättvist att kattor får välja var de ska bo! Det får ju inte hundar.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag skulle nog också välja Per. Mycket bättre mat hos honom.

      Radera