5 oktober 2013

Brist på empati diskriminerar en majoritet

VÄSTGÖTASPETS En alldeles självklar dag skulle vara Västgötaspetsens dag. Den äldsta hundrasen i Sverige och dessutom den stiligaste, klokaste och tjusigaste bör naturligtvis firas på en alldeles speciell dag.

Har du tänkt på det härmed olika dagar hit och dit. Igår var det ju kanelbullens dag, som dessvärre gick ganska spårlöst förbi för somliga av mitt hushålls medlemmar. Men det är många som inte har några dagar. Jag tänkte slå ett slag för dessa förbisedda majoriteter.

Det går knappast att hålla ordning på alla dagar längre. Förr när det bara fanns Svenska Flaggans dag, var det ju enkelt. Nu står dagarna som spön i backen, men många är trots det förbigångna. Det kanske behövs en liten uppryckning så att alla kan fira sin egen dag, eller vräka i sig sin egen favoritmat eller favoritbakverk.
Idag ger jag bara några exempel på lämpliga nya dagar. Ta det bara som förslag från en expert (=Sverker) som tycker att det bör finnas någon rättvisa här i världen.
Men du, hur har man kunnat förbigå ”Västgötaspetsens dag” så länge?

Hej så länge
Sverker

Leg. rättviseombud

PENSIONÄR Samtidigt som den våldsfria dagen ska firas enligt min kalender, kontrar SVT med att uppmana till våld i programmet ”Kan du slå en pensionär?”. Självklart kan du det. I alla fall om de är lika lättslagna som min husse. Jag hade ingen svårighet att få honom på fall. Kanske public service skulle börja ta lite ansvar med sitt programutbud.

FÄSTINGAR Skulle inte dessa små bespottade djur vara värda en egen dag per år? Hur tror du att det känns att vara en liten, liten fästing och inte vara välkommen någonstans? Det har det inte lätt, vill jag påstå. De är väl värda en ”Fästingens dag”.

ÄLGFLUGA Helt plötsligt en dag så lanseras älgflugan stort i TV. Denna lilla varelse har vi inte hört talas om tidigare, men nu ska vi plötsligt avsky den. Nej, det säger jag, ska ett djur lanseras som äckligt, så bör det få en egen dag som kompensation.

DLEIKATESS Det finns massa matdagar, köttbullar, ostkaka och nu senast kanelbullar, men det räcker ändå inte åt alla goda maträtter. Varför inte bunta ihop de överblivna till en ”Delikatessens dag”?

5 kommentarer:

 1. Allvarligt, är det gräshoppor på tallriken på nedersta bilden?!?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Javisst är det gräshoppor, men de har slutat att hoppa och är lättrostade, enligt husse.

   Radera
  2. Det är för övrigt så det kan gå om man har dåliga språkkunskaper och inte begriper matsedeln.

   Radera
 2. Sverker, vilken bra idé. Klart att vi Västgötaspetsar ska ha en egen dag. Många tassar och noshälsningar. Tora.

  SvaraRadera
  Svar
  1. En västgötaspetsdag är given, tycker jag. Vi är nog många som instämmer där.

   Radera