2 oktober 2013

Ännu ett misslyckande av min husse

SOLLÖST Ser du någon sol? Det var den vi skulle fotografera, om den hade funnits. Jag passade på att undersöka stranden istället.

Varje morgon envisas husse med att fotografera soluppgången. Det skulle han göra idag också, men resultatet är ytterligare ett bevis på hur kass han är.

Jodå, exakt 14 minuter över sju tvingade han ut mig i det frostiga gräset ner till sjön.
– Det är lite dimma, men den lättar nog när solen kommer, förutspådde min husse.
Som vanligt hade han fel. Det lättades ingenting. Inte ens det som skulle behövas lättas, det vill säga husse själv.
Nu blev det ingen sol att fotografera för husse. Inte ens sol i dimma.
Även om morgonen var helt bortkastad för husse, så var den inte det för mig. Jag passade på att äta upp brödet som husse hade lagt ut till sin tama and.

Hej så länge
Sverker

Leg. morgonhund

GRÅ Det gamla ordspråket ”I dimma är alla kajor gråa” stämmer faktiskt. Gustav II Adolf hade rätt när han myntade det en dimmig morgon i början av november 1632. Du har beviset på bilden.

MATJAKT Precis här brukar husse slänga ut lite bröd till en fet and. Jag tyckte att jag kunde introducera anden till fastans fördelar för feta fåglar. Brödet smakade bra.

PRISVINNARE Detta är husses vinnande bild på dagens soluppgång. Han vann sin egen tävling och bilden var det enda bidraget.

ÖNSKESOL Husse hade hoppats att dagens sol skulle vara samma som den var för ett par dagar sedan. Då lättade dimman nämligen.

6 kommentarer:

 1. there WAS a sunrise, Sverker, even a pretty one, and you, dear pup, lack the imagination to see it behind the fog. Obviously the photographer has a superior imagination!

  SvaraRadera
  Svar
  1. There was no sunrise at sunrise time. I am right, as always.

   Radera
 2. Änderna i våran damm får havregryn. De är smällfeta. Änderna alltså.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tipsa inte husse. Havregryn är inte gott. Havregrynsgröt är gott. Det tycker Lucy också. Numera får jag hela fördisken av gröt. Hon vräkte i sig gröt och mjölk som jag skulle ha haft.

   Radera
 3. Lovar att inte tipsa din husse. Lucy ska inte ha gröt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lucy har ju flyttat. Dessbättre. (Fast hon var trevligt sällskap om ingen såg.)

   Radera