25 augusti 2013

Därför åkte min husse och min Agnes till USA

STRATOSFÄREN En önskan husses kusin Jim hade var att komma upp i stratosfären. Det var aldrig möjligt under hans levnad, men lite av hans aska åkte upp på väldigt hög höjd.

Nej husse åkte inte till USA för att räkna feta katter. Anledningen var ”fira” hans kusin Jims 70-årsdag. Jim dog i vintras och många ville vara med på hans speciella minnesfest.

En väderballong med lite Jims aska skickades upp mot stratosfären. Ballongen var försedd med GPS + en dator. Husse och alla andra vet att ballongen var uppe på 10.000 meters höjd. Du slutar den att sända, men börjar igen efter den börjat komma ner igen.
Hur högt den har varit uppe, får man reda på först efter ballongen har bärgats. Just nu hänger de uppe i ett tjugo meter högt träd många, många mil iväg.
Enligt husse var det en mycket rolig fest, trots anledningen, med många släktingar och många vänner till Jim och hans fru Eloise.
Jag tror att det hade blivit mycket fördisk, eftersom det var många barn där och både köttbullar och kräftor.

Hej så länge
Sverker

Leg. hungrig

STARTKLAR Väderballonger blåser man upp med Helium. (Jag vet inte vem Helium är.) På trätriangeln sitter instrumenten, men också lite av Jim’s aska. Jag träffade honom och han fru Eloise flera gånger. De var snälla.

NÖJE Det gavs tydligen också utrymme för nöjen i 40 knop. Det är huvudet på Torsten du ser. Philip sitter bakom. Det är Torstens pappa Jason som kör båten.

ROLIGT Dagen efter festen, kunde man se att alla hade haft roligt. Det fanns säkert mycket ätbart där.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar