9 juli 2013

Tranås kommun ljuger om badvattnet

AVSLÖJADE Närmare än så här får jag inte gå och jag vill inte heller. Fast från min upphöjda position så ser jag tydligt att alla som hoppar ner i sjön, samma sjö som min sjö, blir blöta. Då kan man inte prata om utmärkt kvalitet.

Vad man kan begära av en kommun, är att den inte far med osanning. Det är dock precis vad Tranås kommun gör. Antagligen gör det för att locka turister till den kommunala badplatsen.

När du kommer till Tranås kommunala badplats, så möts du av en skylt: Utmärkt badvattenkvalitet. Detta är inte sant. Jag har testat flera gånger. Visserligen har testerna skett fullkomligt ofrivilligt från min sida, men det hindrar inte att jag har kunnat konstatera att badkvaliteten är långt ifrån utmärkt.
Varje gång jag tvingats ner i sjön har jag blivit blöt. Dessutom är jag tvungen att simma, om jag inte ska drunkna. Detta kallar jag inte för utmärkt.
Att det är farligt märks på husse när han hoppar i sjön. Hans ljud påminner mest om en flodhästs dödskamp. (Han är ganska lik en flodhäst också, fet som han är.)
Den dagen då badkvaliteten är av det slaget att jag inte blir blöt och jag slipper att simma, då kan kommunen skryta om sin badvattenskvalitet. Inte nu!

Hej så länge
Sverker

Leg. badvägrare

LÖGN Ja, så här ser den lögnaktiga skylten ut. Här kan det alltså komma intet ont anande turister som slänger sig i vattnet och upptäcker alldeles försent att de blev dyvåta.

LIVSFARLIGT Trots vätan är det många som riskerar sin hälsa med att nedsänka sin lekamen i den blöta sjön. Har de inget förstånd alls, eller har de gått på kommunens lögn?

2 kommentarer:

  1. Som vattenapportör måste jag meddela att det vore hemskt trevligt att få hoppa i dammen och hämta en and eller två. Snöret hindrar mig. :-(

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag nöjer mig med att stå och skälla på land. Egon, min bästa vän, badade jämt – i alla pölar han hittade.

      Radera